×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
dinsdag 26 maart 2013 | 11x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Mediawijzer.net stelt netwerk beschikbaar voor staatssecretaris Dekker’s aanpak van pesten

Staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs) en Kinderombudsman Marc Dullaert willen dat scholen wettelijk worden verplicht om (online) pesten aan te pakken. Daarbij moeten scholen gebruik maken van een bewezen effectieve aanpak. Mediawijzer.net stelt graag haar netwerk beschikbaar om de verschillende initiatieven op de markt te valideren.

Mediawijzer.net wil helpen bij validering
Een commissie onder begeleiding van het Nederlands Jeugdinstituut gaat criteria opstellen om tegemoet te komen aan de eisen van de staatssecretaris. Mary Berkhout, Programmamanager van Mediawijzer.net, stelt hier graag het netwerk van Mediawijzer.net beschikbaar. “Laten we vooral niet het wiel opnieuw gaan uitvinden. In ons netwerk hebben we meerdere partijen die initiatieven aanbieden tegen online pesten. Maak ook gebruik van de expertise in ons netwerk bij de validering van die initiatieven.”

Toename online pesten
Al begin maart 2013 bleek uit onderzoek van School & Innovatie dat het aantal basisscholieren dat digitaal gepest wordt de afgelopen 4 jaar is verdubbeld van 9% naar 18%. Het onderzoek werd uitgevoerd onder ongeveer 10.000 leerlingen in de groepen 5 tot en met 8 van bijna 100 scholen.

Overzicht initiatieven tegen pesten
Mediawijzer.net werkt hard aan het samenstellen van een overzicht met initiatieven om online pesten aan te pakken. Dit overzicht zal op deze website worden gepubliceerd in de week van 19 april 2013, wanneer de Dag tegen het pesten plaatsvindt. Houd de website dus in de gaten.

Mediawijzer.net-partners tegen digitaal pesten
In het netwerk van Mediawijzer.net werken de volgende organisaties tegen digitaal pesten:

Lees meer over online pesten op Mediawijsheid.nl

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.