×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
maandag 3 juni 2013 | 38x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Staatssecretaris Dekker roept scholen op tot melden methodes tegen pesten

Staatssecretaris Dekker van OCW roept scholen op om lesmethodes te melden die helpen bij het aanpakken van pesten. Die oproep deed hij naar aanleiding van het Kamerdebat over het ‘plan van aanpak tegen pesten in het onderwijs’ op 28 mei 2013. Daarin werd besloten dat scholen zelf een plan van aanpak tegen pesten mogen kiezen dat past bij hun specifieke situatie en veiligheidsbeleid.

Antipestmethodes binnen netwerk Mediawijzer.net
Volgens Dekker zijn er in Nederland nog geen methodes waarvan is onderzocht of deze wel of niet werken tegen pesten. Daar wordt nu onderzoek naar gedaan om zo te achterhalen welke methodes effectief zijn. Daarom roep Mediawijzer.net haar netwerkpartners op die methodes tegen pesten maken om hun methode aan te melden. Dat kan door een mail over de methode te richten aan Inge Anthonijsz van het Nederlands Jeugd Instituut (NJI).

Meld je methode tegen pesten aan bij het NJI

Plan voor pestbeleid op scholen
Staatssecretaris Sander Dekker presenteerde op 25 maart 2013 een nieuw plan voor pestbeleid op scholen. Daarin is vastgelegd dat alle scholen in Nederland verplicht antipestmethodes moeten invoeren. Het plan is vastgesteld als reactie op een toenemend aantal pestincidenten op scholen. Ook online worden leerlingen steeds vaker gepest.

Meer informatie

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.