×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
zaterdag 30 mei 2009 | 62x bekeken | Leestijd: 1 minuut

SplitsZ

Eindeloos msn’en en Hyven met vrienden en klasgenoten en nieuwe vrienden maken, bijvoorbeeld als avatar in Habbo Hotel of World of Warcraft. Jongeren worden online verliefd én ze maken er hun verkering uit. Ze maken ruzie via MSN, die soms uitmondt in vechtpartijen op het schoolplein.

Educatief onderwijsproject over mediawijsheid en online burgerschap.

Organisatie: SplitsZ wordt ontwikkeld door Codename Future, Kunstgebouw, Mijn Kind Online, Ranj Serious Games en Waag Society Creative Learning Lab en komt tot stand dankzij financiële steun van Mediawijzer, Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland, SIDN en S&ICT.

Website: www.splitsz.nl

Online game (bètaversie!): www.splitsz.nl/game

Doelgroep: voortgezet onderwijs: jongeren 12-14 jaar en docenten

SplitsZ is een online project voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs (vmbo/havo/vwo) om jongeren wijzer te maken in sociale netwerken op internet. Hoe profileer je je ? Hoe manage je je imago op internet? Hoe ga je verantwoord met internet om? Het zijn belangrijke vragen in het tijdperk van sociale media.

Het project bestaat uit een game met online werkomgeving aangevuld met thuisopdrachten en debatten in de klas. Leerlingen gaan met rollenspelen en opdrachten praktisch aan de slag met sociale media en reflecteren er daarna op met de rest van de klas en met hun ouders. SplitsZ is vakoverstijgend in te zetten bij o.m. de vakken ckv, Nederlands en maatschappijleer. Het project beslaat 12 lesuren en kan naar wens uitgebreid worden met huiswerkopdrachten en klassendebatten.

Meer weten of meedoen? SplitsZ is beschikbaar vanaf september 2010 via Codename Future (martijn@codenamefuture.nl, www.codenamefuture.nl)

Bijlagen
Concept Splitsz v1.23.pdf
Splitsz Learnings & verwerking v.0.2.pdf
Visiestuk SplitsZ 100128.DOC


Noot van de redactie: SplitsZ is niet meer beschikbaar.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.