×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
vrijdag 5 maart 2010 | 37x bekeken | Leestijd: 1 minuut

SplitsZ, educatieve game over mediawijsheid

Eindeloos msn’en en Hyven met vrienden en klasgenoten en nieuwe vrienden maken, bijvoorbeeld als avatar in Habbo Hotel of World of Warcraft. Jongeren worden online verliefd én ze maken er hun verkering uit. Ze maken ruzie via MSN, die soms uitmondt in vechtpartijen op het schoolplein. SplitsZ is een online lesprogramma voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs om jongeren wijzer te maken in sociale netwerken op internet. Hoe profileer je je ? Hoe manage je je imago op internet? Hoe ga je verantwoord met internet om? Het zijn belangrijke vragen in het tijdperk van sociale media.

Game met online werkomgeving
Het lespakket bestaat uit een game met online werkomgeving aangevuld met thuisopdrachten en debatten in de klas. Leerlingen gaan met rollenspelen en opdrachten praktisch aan de slag met sociale media en reflecteren er daarna op met de rest van de klas en met hun ouders. SplitsZ is vakoverstijgend in te zetten voor de vakken ckv, Nederlands en maatschappijleer. De lesduur is 6 – 9 lesuren.

Meer weten of meedoen?
SplitsZ is beschikbaar vanaf september 2010 via Codename Future (martijn@codenamefuture.nl, www.codenamefuture.nl)

SplitsZ wordt ontwikkeld door Waag Society Creative Learning Lab, Mijn Kind Online, Codename Future, Kunstgebouw en Ranj Serious Games en komt tot stand dankzij financiële steun van S&ICT, Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland, SIDN en Mediawijzer.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.