×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
maandag 27 februari 2012 | 128x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Spinternet ‐ Het internet in kleutertaal

Kinderen zijn al jong mediaconsumenten. We leren kinderen lezen en schrijven. Maar in onze mediamaatschappij moeten we kinderen ook digitaal leren lezen en schrijven. We moeten ze digitaal geletterd maken. Hier kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. Spinternet leert jonge kinderen tussen 3 en 7 jaar spelenderwijs het ABC op het gebied van mediawijsheid, te beginnen met internet.

De samenwerking tussen het kind en de volwassen begeleider (ouder, leerkracht, pedagogisch medewerker) is essentieel bij het digitiaal geletterd maken. Spinternet is het begin van een gesprek met kinderen over internet.

In Spinternet wordt gebruik gemaakt van de bekende karakters Haas en Sofie uit Mijn naam is Haas. Zij introduceren de vraag ‘Wat is internet?’. Aan de hand van een filmpje en een gameconcept maken kinderen spelenderwijs kennis met het begrip internet. Aansprekende karakters hebben een grote rol, zoals de moederspin die een wereldwijd web spint en vuurvliegjes die vliegensvlug informatie van computer naar computer overbrengen.

Spinternet krijgt landelijk aandacht via kinderbrowser MyBee (KPN), e-mailing naar KPN nieuwsbriefleden en verspreiding binnen de netwerken van Cubiss, Mijn naam is Haas en Stichting ontSpruit.

Contactpersoon
Sanneke Prins – Founder Mijn naam is Haas
sanneke@mijnnaamishaas.nl
020-7371116

Deelnemende organisaties

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.