×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
donderdag 16 juli 2009 | 2x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Spam loont

Een op de zes mensen heeft ooit op spam gereageerd. Dat blijkt uit onderzoek, waarmee de economische voedingsbodem van spam is aangetoond. Het onderzoek is gefinancierd door de Messaging Anti-Abuse Working Group (MAAWG), een industriebrede beveiligingsdenktank voor de bestrijding van spam en malware. Het onderzoek is gehouden in de Verenigde Staten en Canada. Daar zijn 800 mensen ondervraagd over hun computergewoonten en hun kennis van beveiligingsproblemen.

De mensen die toegaven dat ze spam hadden geopend, zeiden dat ze geïnteresseerd waren in het product dat werd aangeboden, of dat ze wilden weten wat er zou gebeuren als ze het mailtje openden. Die houding is op zichzelf al een gevaar voor de security. Volgens het rapport, dat vandaag uitkomt, is dit responseniveau er de oorzaak van dat spam zo’n aantrekkelijke manier is om een product in de markt te zetten.

Een ander onderzoek, dat door de universiteit van Californië is uitgevoerd, laat overigens zien dat maar een fractie van de mensen die spam opent ook daadwerkelijk iets koopt. Zij hebben het Storm-botnet geïnfiltreerd, dat spam verstuurd vanaf gekaapte computers. Van de 350 miljoen berichten die de onderzoekers volgden, werden er 10.522 geopend. Vervolgens deden slechts 28 mensen daadwerkelijk een aankoop. Dat is een succesniveau van 0,0000081, maar volgens het rapport nog steeds genoeg om spam rendabel te maken.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.