×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
woensdag 3 november 2010 | 5x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Social Media voor docenten en leerlingen

Sociale media zijn heden ten dage niet meer weg te denken uit het alledaagse leven. Media consultant Dick Ahles schreef voor de blogsite DutchCowboys een artikel over de rol van de sociale media in het onderwijs.

Dick Ahles op DutchCowboys.nl:

“Social Media voor docenten en leerlingen: het onderwijs moet eraan geloven!

De sociale media zijn inmiddels ‘fact-of-life’ geworden. Of men dat nu leuk vindt of goed, doet daarbij allemaal niet meer ter zake: het is niet meer weg te denken uit het leven van alledag van schoolgaande kinderen. Dat betekent dat leerlingen en studenten er dagelijks mee te maken hebben, en dat docenten zich daarop moeten voorbereiden. Trouwens de hele internet-revolutie zal verstrekkende gevolgen hebben voor het onderwijs: de wijze waarop kinderen informatie verzamelen, die informatie gebruiken in de klas, daarover communiceren naar hun onderwijzer, leraar of docent en ook naar anderen (vooral natuurlijk eerst hun vriendjes) en hoe kinderen met de informatie kunnen gaan samenwerken met anderen. Dat zal de norm worden. Docenten met hun schoolboeken verliezen het monopolie op informatie overdracht. Wat overblijft is de kundigheid om te leren leren en informatie te verwerken.

Onderwijzers, docenten, schoolleiding, onderwijsdeskundigen (en daarmee dus ook de politici!) zullen snel hun weg moeten vinden in het kunnen bijbenen van de eigen leerlingen wat betreft hun kennis en vaardigheden op het gebied van computers en internet, en dus hoe ze het internet en vooral social media kunnen inzetten in hun onderwijs…”

Lees het hele blogartikel op DutchCowboys.nl

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.