maandag 11 april 2011 | 285x bekeken | 0x gedeeld

Social media in Nederland in cijfers

Tien miljoen Hyves-profielen, ruim drie miljoen Facebook-gebruikers en 400.000 Twitter-profielen. Social media in Nederland zijn hot, maar wat levert het allemaal op? Newcom Research & Consultancy deed in 2010 uitgebreid onderzoek om antwoord te krijgen op die vraag.

Centrale vragen
Newcom Research & Consultancy geven op een aantal centrale vragen omtrent social media. Wat zijn de achterliggende cijfers? Wie hebben een profiel op welk platform? Wat levert het nu echt op voor de gebruiker? En waar ergert men zich bijvoorbeeld aan? Wat is het afbreukrisico? In 2010 zijn twee grootschalige onderzoeken uitgezet; in juni onder ongeveer 1.000 Nederlanders en in december vorig jaar onder een groep van dezelfde omvang. Daarnaast werd in januari het gedrag op social media gevolgd van 11.000 Nederlanders.

Gratis Onderzoek ‘Social media in Nederland’ bestellen
De resultaten van het onderzoek zijn verwerkt in bovenstaande video, een zogenaamde infomotion. Ook is het onderzoek te bestellen in de vorm van een infographic (poster), een gratis basisrapport ‘Social Media 1-meting’ of een uitgebreid rapport ‘Social Media 1-meting’.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.