×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
vrijdag 16 december 2011 | 20x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Sociaal met media: leerlingen springen in de bres voor goede doelen

Stichting Mijn Kind Online en de 1%CLUB zijn een nieuw onderwijsproject gestart: Sociaal met Media. Leerlingen uit het primair en voortgezet onderwijs en ROC’s worden uitgedaagd op een creatieve manier een goed doel te ondersteunen. Ze zamelen bijvoorbeeld geld in via sociale media voor goede doelen ver weg. Voorwaarde is dat ze een actie bedenken waarbij ict de kern van de oplossing is. Niet alleen mediawijsheid, maar ook ondernemerschap en burgerschapsvorming zijn hierbij essentieel.

Project Sociaal met media
‘Sociaal met media’ is een project waarin scholen aan de slag gaan met mediawijsheid, ondernemerschap en burgerschapsvorming. Aan de hand van een draaiboek ‘Sociaal Ondernemen 2.0’ worden leerlingen uitgedaagd om op een creatieve manier een maatschappelijk probleem op te lossen. Ict en mediawijsheid vormen de kern zijn van het project. Leerlingen zamelen bijvoorbeeld geld in via sociale media voor goede doelen ver weg. Ook kunnen ze dé manier verzinnen om een zieke klasgenoot via nieuwe media toch de les bij te laten wonen. In het proces ‘van idee tot uitvoering’ worden ze begeleid door deskundigen. Zij bieden ondersteuning als vrijwilliger en verzorgen gastlessen. Om andere scholen te inspireren, delen de leerlingen hun projecten op Sociaalmetmedia.nl [update: deze website is niet langer beschikbaar].

Stralend Kenia
Eén van de projecten die nu al de doelstelling van €2400 heeft gehaald is Stralend Kenia. 51 leerlingen uit twee groepen 8 van Basisschool De Voorweg in Heemstede deden aan het project mee. Zij wilden aandacht voor hun project om 150 solarlichten te leveren aan kinderen op het platteland van Kenia. Dit deden zij door via Twitter en Hyves symbolisch ‘online lichtjes’ door te geven. De leerlingen wilden namelijk dat ook kinderen in Kenia beschikking hebben over verlichting. Hierdoor kunnen de Keniaanse kinderen ook doorleren aangezien het in hun land vroeg donker wordt.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.