×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
woensdag 14 augustus 2013 | 23x bekeken | Leestijd: 1 minuut

SNS REAAL Fonds presenteert programmaregeling Kijk op Media

Op 1 september 2013 introduceert SNS REAAL Fonds de programmaregeling Kijk op Media. Met deze regeling wil het Fonds een extra prikkel geven aan mediawijsheidprojecten gericht op jongeren tussen 12 en 15 jaar. Tussen de 5 en 8 projecten zullen worden ondersteund met een maximum van 50.000 euro per project.*

Kijk op Media is tot stand gekomen in samenwerking met Mediawijzer.net en Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.

Type projecten
SNS Reaal Fonds staat open voor projecten waarin jongeren leren over media of ervaring opdoen met media en daarbij reflecteren op hun eigen mediagedrag. Denk daarbij aan projecten die hun werkzaamheid in de praktijk al bewezen hebben via een pilot en die nu toe zijn aan een uitrol op grotere schaal, of nieuw te starten projecten (bij voorkeur gebaseerd op een bestaande methode). Zowel binnenschoolse als buitenschoolse projecten komen in aanmerking voor financiering. Binnenschoolse projecten dienen aan te sluiten bij het onderwijscurriculum van de leeftijdsgroep.

Plan van aanpak
Organisaties die een aanvraag indienen voor de regeling wordt gevraagd om een plan van aanpak op te nemen waarbij ook het voortbestaan van het voorgestelde project is uitgewerkt.

Toelichting op regeling
Vanaf 1 september 2013 is de volledige regeling te vinden op de website van SNS REAAL Fonds.

Deadline indienen aanvraag
De uiterlijke datum voor het indienen van aanvragen voor deze programmaregeling is 31 oktober 2013. Na deze datum beslist een jury aan welke plannen een bijdrage wordt toegekend. Deze beslissing wordt uiterlijk eind november bekendgemaakt. De projecten die een bijdrage uit deze regeling ontvangen dienen te starten in 2014.

*(van de indienende partijen wordt een minstens even zo hoge eigen bijdrage gevraagd; dit kan zijn in de vorm van gekapitaliseerde uren)

Inspiratiemiddag Kijk op Media
In samenwerking met Mediawijzer.net organiseert Beeld en Geluid in Hilversum een bijeenkomst voor geïnteresseerden in de regeling. Tijdens de inspiratiemiddag wordt er ook in een aantal deelsessies ingegaan op de vraagstukken die het succes van een (mediawijsheid)project onder jongeren bepalen om zo geïnteresseerde organisaties te inspireren.
Wegens grote interesse is het helaas niet meer mogelijk je in te schrijven voor deze middag.
Lees meer over de bijeenkomst Kijk op Media, de deelsessies en het programma.

Meer informatie
Voor meer informatie over de programmaregeling kun je contact opnemen met Job Rijneveld, projectadviseur, via 030-2337600 of [email protected].

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.