×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
dinsdag 25 januari 2011 | 233x bekeken

Slimmerkunde: Slimmer omgaan met internet

Malmberg lanceert vandaag de leermethode genaamd Slimmerkunde op de eerste dag van de Nationale Onderwijs Tentoonstelling (NOT). Slimmerkunde leert leerlingen en docenten in het voortgezet onderwijs en mbo over slim gebruik van internet en social media. De lesmethode geeft actuele tips over zaken als het zoeken van informatie, omgaan met blogs of veilig internetten.

Slimmer leren leven
Slimmerkunde gaat ook over slimmer leren leven. Hoe kun je met behulp van de computer je leven zo inrichten dat je veel werk kunt verzetten om je doelen te bereiken en dat je toch genoeg tijd over hebt voor leuke dingen?

De slimme antwoorden op deze en nog heel veel andere vragen vindt u in de papieren uitgave van Slimmerkunde of de website van Malmberg. Geschikt voor iedereen die de digitale wereld wil gebruiken om slimmer te leren en te leven.

De inzet van Slimmerkunde
Aan Slimmerkunde kunnen leerlingen zelfstandig werken. De lesmethode kan worden ingezet als zelfstandig project, als onderdeel van lessen ict, Nederlands en maatschappijleer, en is zeer geschikt bij lesuitval, e-learning en ouder/leerling-cursussen. De inhoud past ook perfect bij het streven van een school om docenten mediawijzer te maken.

Reacties 2

 1. Jack Tempel

  Hallo,
  Ik ben mijn boekje kwijt geraakt maar zie dat het ook niet meer verkocht wordt. Hebben jullie misschien nog een digitaal exemplaar?

  1. Saskia Kuijl

   Beste Jack,
   Helaas hebben wij het boek ook niet meer kunnen vinden. Wellicht kan Malmberg u verder helpen? De contactgegevens zijn hier te vinden.
   Wellicht komt ook het dossier Lesmateriaal op Mediawijsheid.nl van pas, hierin staat een overzicht van lesmateriaal over o.a. informatievaardigheden en verstandig internetten.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.