×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
zaterdag 30 mei 2009 | 43x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Senna

Senna is een videosampler. Het is software waarmee iedereen op een speelse manier gezamenlijk interessante videofragmenten op internet kan verzamelen en met deze fragmenten een audiovisuele videocollages kan maken. Speciaal voor de Klankspeeltuin van Muziekgebouw aan ’t IJ wordt een offline versie gemaakt.

Organisatie: Stichting Sample ParadijS i.s.m. NPS/Klokhuis, Waag Society, de Klankspeeltuin

Website: www.eboman.info

Contactpersonen: Anouk Diepenbroek (Klankspeeltuin) en Jeroen Hofs (Eboman)

Doelgroep: jongeren, kinderen

Programmalijn: informatie en strategische vaardigheden, innovatie, innovatie, mediabewustzijn, mediavaardigheden en -bewustzijn, participatie en productie, praktische vaardigheden, stimuleren activeren participatie

Senna is een eenvoudig videosample programma dat voor iedereen, maar in eerste instantie kinderen, gratis beschikbaar is op internet. Met Senna kunnen kinderen heel gemakkelijk bestaande video’s van internet aan elkaar plakken, mixen en bewerken waardoor zij een eigen verhalende, muzikale compositie kunnen maken, die er ook nog professioneel uitziet. Met Senna kunnen zij gemakkelijk op de actualiteit en op elkaar reageren, de video’s die worden gemaakt met Senna noemen we daarom ook wel wiki video’s.

Spelenderwijs krijgen kinderen (9-16 jaar) en hun leraren inzicht in de werking van de media, worden bewuster en kritischer en daarmee ‘mediawijs’. Senna wordt eerst offline ontwikkeld als prototype en zal in de Klankspeeltuin van het Muziekgebouw aan het IJ geïnstalleerd en daarna door kinderen (7000 per jaar) gebruikt worden.

We willen dit offline programma graag veel breder toegankelijk maken door een online versie te maken. Daarom gaan we in de tweede fase van dit project een functioneel en technisch ontwerp met een lesprogramma in samenwerking met scholen ontwikkelen. In de derde fase wordt de online versie van Senna geproduceerd, een website gemaakt en Senna wordt ook geschikt gemaakt voor andere websites.

Doelstelling Senna
Een platform creëren, waarbij jongeren d.m.v. beeldtaal de interculturele dialoog aangaan (over talen en culturen heen) en hen hiermee in staat stellen op een efficiënte, organische manier audiovisuele media naar hun hand te zetten, zichzelf op een vernieuwende manier uit te drukken, de eigen positie binnen de nieuwe media te versterken en gezamenlijk de onoverzichtelijke informatiebrij op internet te organiseren.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.