×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
woensdag 20 juni 2012 | 43x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Schoolprofiel Nieuwe media voor creatieve en sociale vaardigheden

Hoe zet je nieuwe media als schoolprofiel in om leerlingen creatieve en sociale vaardigheden aan te leren? Roel Spits is locatieleider van basisschool De Poseidon op IJburg in Amsterdam. Hij legt uit hoe nieuwe media op zijn school wordt ingezet bij de gehele lesmethode. Zijn verhaal is afkomstig uit het boek ‘Sociale media in het Basisonderwijs’ dat op 28 juni 2012 verschijnt.

Doel van het project
“De Poseidon is een Daltonsschool en bestaat sinds 1 oktober 2009. Momenteel volgen er 100 leerlingen onderwijs. De school groeit met 70 leerlingen per jaar. De Poseidon gebruikt nieuwe media om zelfstandig werken te bevorderen. Dit is kenmerkend voor Daltononderwijs. Kinderen ontwikkelen bovendien hun multimediale en creatieve vaardigheden. En ze leren veilig met internet en sociale media omgaan. Hoofddoel is kinderen bij het onderwijs te betrekken en zorgen voor interactie tussen kind en onderwijsmethode.”

Inspiratie
“Toen we de school startten, wilden we goed, gedegen, maar ook vernieuwend onderwijs bieden. We zagen hoe zelfs heel jonge kinderen gemakkelijk al een digitale camera of een iPhone kunnen bedienen. Daar wilden we iets mee, maar het moest wel zinvol en veilig zijn. Toen hebben we besloten nieuwe media als schoolprofiel te gebruiken om kinderen creatieve en sociale vaardigheden aan te leren. We implementeren nieuwe media echt in het onderwijs en het liefst zo fysiek mogelijk. Kinderen zitten bij ons niet de hele dag achter een scherm.”

Lees het hele artikel in Dossier Mediawijsheid van Kennisnet

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.