×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
woensdag 24 april 2013 | 2x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Scholieren strijden om prijs beste app in Digibattle

Deze maand is de Digibattle van start gegaan. De Digibattle is de landelijke wedstrijd waarbij scholieren (14 tot 18 jaar) in teams een app bedenken op het gebied van liefde, geldgebrek of het verbeteren van records van zichzelf of van anderen. Het team met het beste plan voor een app wint de Digibattle en wint daarmee professionele ondersteuning om de app te realiseren. Scholieren kunnen hun app tot 1 juni inzenden via de site van Digitbattle. De winnaar wordt tijdens de landelijke finale op 14 juni gekozen.

Slimme oplossingen voor alledaagse vraagstukken
De Digibattle daagt scholieren uit met slimme oplossingen te komen voor herkenbare alledaagse vraagstukken. Daarbij wordt hun creativiteit en ondernemendheid gestimuleerd en maken zij kennis met de diversiteit en mogelijkheden van ict. “De Digibattle laat scholieren zien dat werken aan ict creatief en inventief is”, aldus Tineke Netelenbos, voorzitter van Digivaardig & Digiveilig en namens de Europese Unie Digital Champion van Nederland. “Onze samenleving vraagt steeds om oplossingen voor nieuwe vraagstukken. Het slim kunnen toepassen van de nieuwste technologie en ict is daarbij cruciaal.”

Digibattle – Challenge

De wedstrijd
Op 1 juni moeten de inzendingen binnen zijn via de site Digibattle.nl. Alle inzendingen worden beoordeeld op onder andere creativiteit en uitvoerbaarheid. 6 finalisten mogen hun plan voor de app op 14 juni presenteren aan de jury.  De jury bestaat uit Claire Boonstra (mede-oprichter van de wereldberoemde app Layar en Young Global Leader van het World Economic Forum), Midas Kwant (de 15-jarige app-ondernemer, bekend van DWDD) en ondernemer en inspirator Jake Blok.

Over de Digibattle
De Digibattle is een initiatief van het programma Digivaardig & Digiveilig. De wedstrijd is ontwikkeld en wordt georganiseerd door BureauQ in samenwerking met ECABO, het kenniscentrum voor onder andere ICT-Onderwijs. Jongeren in het hele land worden bereikt door medewerking van honderden scholen en hun ict-docenten.

Doe mee met de Digibattle

Digibattle – Love

Digibattle – Money

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.