×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
vrijdag 4 februari 2011 | 15x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Scholieren kiezen: Geert Wilders Nieuwspersoon van 2010

Bijna 3.000 leerlingen verdeeld over 87 scholen (zowel primair als voortgezet onderwijs) in Nederland hebben hun oordeel geveld: zij verkozen Geert Wilders tot Nieuwspersoon van 2010. Belangrijkste Nieuwsfeit van het afgelopen jaar is de aardbeving in Haïti. Dit is de uitkomst van de jaarlijkse Scholierenpeiling van Nieuws in de klas.

Nieuws in de klas stelde een lijst op van 30 gebeurtenissen en van 30 persoonlijkheden die in 2010 veelvuldig in het nieuws waren. Deze lijsten werden verspreid onder leerkrachten en docenten die het afgelopen jaar gebruik hebben gemaakt van de diensten van Nieuws in de klas. Zij stelden met hun leerlingen in beide categorieën klassikaal een Top-3 samen. Op basis van de inzendingen werd deze landelijke einduitslag vastgesteld:

Totaal uitslag

Nieuwsfeit 2010
1. Aardbeving in Haïti (31%)
2. Spanje wint finale WK voetbal van Nederland (22%)
3. Redding mijnwerkers Chili (14%)

Nieuwspersoon 2010
1. Geert Wilders (20%)
2. Wesley Sneijder (20%)
3. Barack Obama (18%)

Geert Wilders versloeg Wesley Sneijder in de peiling met slechts 15 stemmen verschil.

Alvorens hun eigen Top-3 samen te stellen, hebben de leerlingen klassikaal discussies gevoerd over de onderwerpen. Zij hebben zich bij hun keuze duidelijk laten leiden door zowel de maatschappelijke betekenis van de onderwerpen als de media-aandacht die deze hebben gegenereerd.

Bekijk (een analyse van) de uitslagen, uitgesplitst naar het primair en het voortgezet onderwijs, op www.scholierenpeiling.nl

Over de organisatie
De Scholierenpeiling is een initiatief van Nieuws in de klas, de educatieve organisatie van De Nederlandse Dagbladpers (NDP). Nieuws in de klas zet dagbladen in als lesinstrument voor taalvaardigheid, mediawijsheid en burgerschap. De stichting verstrekt dagbladen gratis aan het onderwijs, ontwikkelt lesmateriaal, biedt docententrainingen en organiseert de jaarlijkse Scholierenpeiling.
Zie voor meer informatie: www.krantindeklas.nl en www.scholierenpeiling.nl

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.