×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
donderdag 28 november 2013 | 64x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Scholen ‘kijken voor privacy’ documentaire op 3 december

Je eigen levenssfeer, waarin niemand meekijkt, is essentieel voor ieder mens. Maar zoals we steeds meer weten, staat je privacy enorm onder druk. Het is tijd voor actie. Het idee is simpel, we protesteren modern: ’s Lands eerste beamerprotest. Op 3 december gaan we de documentaire Panopticon kijken, samen met zoveel mogelijk scholen. Doe jij mee?

De privacy-onthullingen stapelen zich op: 2 miljoen Nederlandse telefoongesprekken opgeslagen in VS, Nederland shopt bij de NSA en minister Opstelten wil alle reisgegevens preventief op gaan slaan. Vergelijkbare zaken leiden in landen als Spanje, Frankrijk en Duitsland tot flinke protesten. En wat doen wij Nederlanders? Weinig.

Wist jij dat er iedere zes minuten gekeken wordt wie je belt, waar je bent en of je online gaat?

De documentaire Panopticon
Controle op onze levens neemt toe, en privacy verdwijnt. Maar hoe gebeurd dit precies en wanneer gaan we de gevolgen echt merken? “Ik heb niks te verbergen.” Dit zeggen wij Nederlanders opvallend vaak. Maar klopt dat wel? In de documentaire Panopticon ga ik op zoek naar de staat van privacy in Nederland. Panopticon laat zien hoe en waarom jouw privacy onder druk staat.

Deze webdocu (met oa. Alexander Klöpping, Brenno de Winter en Inez Weski) is door meer dan 200.000 mensen bekeken, door meerdere landen aangekocht en wordt nu door velen gezien als de manier om binnen een uurtje om privacy te gaan geven.

Tijd voor actie; doe mee met jouw school!
Uit onderzoeken blijkt dat vooral jonge mensen “niks te verbergen” hebben. Privacy bewustzijn begint bij kennis. Daarom willen we met zoveel mogelijk scholen (ook die van jou!) in Nederland naar de documentaire Panopticon gaan kijken op dinsdag 3 december.

Of je nu leerkracht, docent, ICT-coördinator of student bent, meld je school aan en hou een viewing. Hoe meer scholen meedoen, hoe sterker de actie. En dat is nodig! Want als we nu niets doen, wanneer dan wel? Verandering moet komen uit de samenleving.

Meld je hier aan en ontvang een gratis HD file van de documentaire. Uiteraard is het ook mogelijk om direct online te streamen.

» Bekijk hier een overzicht van de deelnemende scholen.
» Meer informatie over de documentaire is te vinden op www.kijkenvoorprivacy.nl.

Kijk jij mee op 3 december?

[Noot van de redactie: www.kijkenvoorprivacy.nl is niet meer beschikbaar]

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.