×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
woensdag 12 mei 2010 | 12x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Samenwerking NOS en Youtube: Nederland Kiest

De NOS en YouTube hebben een speciaal YouTube-kanaal gelanceerd met de naam Nederland Kiest.Erger jij je ook aan de vuilnis die zich maar opstapelt voor de deur? Vind jij dat shoppen ook valt onder “zondagsrust”? Of baal jij ervan dat starters geen kans hebben op de woningmarkt om een goed huis te huren of te kopen?

Nou, dan kan je nu je hart ophalen en je politieke betrokkenheid tonen: De NOS en YouTube hebben een speciaal YouTube-kanaal gelanceerd met de naam: Nederland Kiest . Zie: http://www.youtube.com/nederlandkiest?gl=NL&hl=nl . Via dit kanaal kunnen Nederlanders vragen die ze hebben, direct aan politici stellen in een videoboodschap.

De NOS probeert vervolgens van de politici een antwoord te krijgen. Op de vragen die worden ingestuurd, kan worden gestemd. De beste vragen worden uiteindelijk gesteld in het lijsttrekkersdebat van 8 juni. Ook zal de NOS de vragen van het YouTube-kanaal gebruiken in de radio- en tv-uitzendingen.

Hans Laroes, hoofdredacteur NOS Nieuws, ziet de samenwerking als een waardevolle aanvulling op de traditionele journalistieke kanalen. “De NOS vindt het zinvol en belangrijk om te experimenteren met sociale media om het publiek bij de nieuwsvoorziening te betrekken. Door een samenwerking aan te gaan met een platform als YouTube hopen we informatie te verzamelen die wellicht anders onopgemerkt was gebleven”, zegt de hoofdredacteur.

Ook een woordvoerder van YouTube benadrukt de rol van de nieuwe media in de journalistiek. “Het internet speelt een steeds belangrijkere rol in de politiek, bevordert discussie en maakt het makkelijker om als geïnteresseerde burger deel te nemen aan het politieke debat. Met de samenwerking willen de NOS en YouTube het makkelijk maken voor burgers om de dialoog aan te gaan met politici en hun prangende vragen rechtstreeks te stellen en ook beantwoord te krijgen.”

Nog zwevend? Ga dan naar welke partij past bij mij en kom erachter welke partij jouw partij is voor 9 juni.

Bron: NOS/Broadcast Magazine

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.