×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
dinsdag 25 oktober 2011 | 41x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Samen Mediawijzer!

Samen Mediawijzer! verbindt de twee speerpunten ‘Onderwijssysteem’ en ‘Opvoeding’. Uit onderzoek blijkt dat ouders voor zichzelf een rol zien weggelegd in de mediaopvoeding (Dialogic, 2010). Samen Mediawijzer! activeert en stimuleert die rol door het aanbieden van laagdrempelige activiteiten/informatievoorziening. Tevens vindt 40% van de leerkrachten zich onvoldoende toegerust om een met een vertrouwd gevoel les te geven met ict (Kennisnet, 2010). Het Mediawijsheidsbeleid kan beter ingebed worden binnen het basisonderwijs en in het curriculum van de pabo.

Deelname aan de samenleving
Mediawijsheid is een voorwaarde voor volwaardige deelname aan de samenleving. Door middel van dit project wordt hier een bijdrage aan geleverd aan de doelgroep: deelnemende studenten van de minor Mediapedagogiek, betrokken docenten, deelnemende leerkrachten uit het basisonderwijs en uiteindelijk ook betrokken basisschoolleerlingen en ouders.

Doel van ‘Samen Mediawijzer!’
Het doel is een bijdrage te leveren aan het ‘samen mediawijzer’ worden. Dit gebeurt door middel van het zorgen voor een stimulans en een basisaanbod te creëren op het gebied van Mediapedagogiek in samenwerking met het werkveld. Daarbij speelt de verbinding tussen opvoeding en onderwijs een rol.

Resultaten
Er zal onder andere een Minor Mediapedagogiek worden ontwikkeld voor derdejaars Pabostudenten, er verschijnt een maandelijkse ‘nieuwsbrief’ voor leerkrachten en opvoeders en er worden inspiratiedagen voor studenten en docenten georganiseerd.

Deelnemende organisaties

Contactpersoon
Hester Viëtor
E-mail: [email protected]

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.