×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
vrijdag 23 november 2012 | 27x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Ruim 2000 klassen starten met MediaMasters 2012

Meer dan 2000 groepen 7 en 8 van het basisonderwijs beginnen vandaag aan MediaMasters 2012. Tijdens de Week van de Mediawijsheid gaan ze aan de slag met deze spannende en interactieve media-ervaring. MediaMasters is een initiatief van Mediawijzer.net om mediawijsheid in het onderwijs te integreren.

MediaMasters 2012
MediaMasters is de spannende en levensechte media-ervaring voor groep 7 en 8. In deze editie staan leerlingen voor een nieuwe uitdaging: het redden van een redactie. Met hulp van ouders, leerkrachten en bibliotheken ervaren ze tijdens de Week van de Mediawijsheid de kansen van media, maar moeten ze ook bewust omgaan met media. Ze moeten overleggen, samenwerken, media maken en interpreteren. Doorzettingsvermogen en creativiteit zorgen ervoor dat alle leerlingen slagen voor hun Mediamaster. Op 30 november worden deze diploma’s in een aantal klassen uitgereikt door onder andere Jeroen Overbeek (NOS), Evelien Bosch (Zapplive) en Maurice Lede (Klokhuis).

Video: Trailer MediaMasters 2012

Week van de Mediawijsheid
Kinderen en jongeren groeien op met tv, internet, social media, games en mobieltjes. Jongeren lijken vaak mediawijs maar gebruiken niet altijd alle mogelijkheden en onderschatten hun mediagedrag. Daarom organiseert Mediawijzer.net voor de derde keer de Week van de Mediawijsheid. Een week waarin de mediawijsheid van jongeren tussen de 10-14 jaar centraal staat en de rol die ouders en school daarbij kunnen spelen. De Week van de Mediawijsheid wordt vandaag afgetrapt met de Jongeren Media Battle 2012 voor het voortgezet onderwijs. Het basisonderwijs gaat de hele week aan slag met MediaMasters 2012 en voor ouders staat op dinsdag 27 november de Nationale Ouderavond centraal. Daarnaast organiseren bibliotheken, als ‘Huizen van de Mediawijsheid’, door het hele land diverse activiteiten.

Kijkje achter de schermen: Mediawijze stage
Een aantal MediaMasters-deelnemers zal in de Week van de Mediawijsheid ook in de praktijk ervaren hoe media te werk gaan. Door middel van een korte stage krijgen ze een kijkje achter de schermen bij het NOS Jeugdjournaal, RTL Nieuws, Zapplive, 3FM Giel Beelen, Kidsweek, Schooltv Weekjournaal en de VPRO. Tijdens de week zullen ze een verslag maken van hun ervaringen, dat te lezen zal zijn op de website.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.