×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
donderdag 8 november 2012 | 2x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Ruim 2000 klassen doen mee aan MediaMasters 2012

Meer dan 2000 groepen 7 en 8 van het basisonderwijs hebben zich dit jaar aangemeld voor MediaMasters 2012. De inschrijving is gesloten en scholen bereiden zich nu voor op de Week van de Mediawijsheid (23-30 november 2012). Tijdens deze week gaan de leerlingen aan de slag met diverse media en bewijzen ze hoe mediawijs ze zijn.

MediaMasters 2012
MediaMasters is de spannende en levensechte media-ervaring voor groep 7 en 8. In deze editie staan leerlingen voor een nieuwe uitdaging: het redden van een redactie. Met hulp van ouders, leerkrachten en bibliotheken ervaren ze tijdens de Week van de Mediawijsheid de kansen van media, maar zullen ze ook een kritische blik nodig hebben. Ze moeten overleggen, samenwerken, media maken en interpreteren. Doorzettingsvermogen en creativiteit zorgen ervoor dat alle leerlingen slagen voor MediaMasters 2012.

Kijkje achter de schermen: Mediawijze stage
Een aantal MediaMasters-deelnemers zal in de Week van de Mediawijsheid ook in de praktijk ervaren hoe media te werk gaan. Door middel van een korte stage krijgen ze een kijkje achter de schermen. Bijvoorbeeld bij een nieuwsprogramma, krant of radioshow. Onder andere 3FM’s Giel Beelen, VPRO’s Van hier tot Tokio en Kidsweek doen mee. Tijdens de week zullen ze een verslag maken van hun ervaringen dat te lezen zal zijn op de website. Leerlingen die deelnemen aan MediaMasters kunnen zich vanaf vandaag voor een stage aanmelden via de leerkracht.

Week van de Mediawijsheid
MediaMasters wordt gespeeld in de Week van de Mediawijsheid (23-30 november 2012). Tijdens deze derde editie van de week vraagt Mediawijzer.net aandacht voor het belang van mediawijsheid. Het thema dit jaar is de invloed van media op stijl van leven. Welke invloed hebben media op je relatie en identiteit? Wat doen ze met je gezondheid? Hoe beïnvloeden kinderen elkaar en welke rol spelen opvoeders daarbij? De jeugd lijkt redelijk mediawijs, maar ze gebruiken niet altijd alle mogelijkheden en onderschatten soms hun mediagedrag.

Trailer MediaMasters 2012

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.