×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
vrijdag 9 april 2010 | 82x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Raad voor Cultuur: Netwerken van betekenis

Op 30 maart 2010 bracht de Raad voor Cultuur advies uit aan het Ministerie van OCW over het te voeren beleid op het terrein van de digitale cultuur media. Dit advies is verwoord in ‘Netwerken van betekenis’.

Het advies bepleit een benadering van de netwerksamenleving, waarin digitalisering beschouwd wordt als een fundamentele katalysator voor vernieuwing. De Raad beoogt met dit advies een netwerkmodel voor (e-)cultuur te ontwikkelen.Digitalisering in de verschillende sectoren vraagt om nieuwe strategie├źn van zowel instellingen als overheid. Culturele instellingen moeten vanuit hun specifieke identiteit en eigen kracht samenwerken. Passend beleid en relevant cultureel onderzoek naar strategie├źn op verschillende niveaus zullen de fundamentele veranderingsprocessen moeten ondersteunen.

Hiervoor introduceert de Raad een raamwerk van drie typen cultureel onderzoek, bijeengehouden door twee principes: culturele betekenisketens en netwerktaken. Het eerste is de aanduiding voor de verbinding op het gebied van inhoud en waarde tussen verschillende knooppunten in de netwerken van de samenleving; het tweede zijn de taken die bij die verbinding horen. Het zijn de bouwstenen voor een visie op de cultuursector die functioneert als betekenislaboratorium op het gebied van open innovatievoor de samenleving.

Vanuit de twee principes beantwoordt de Raad de vragen van de minister en formuleert een aantal aanbevelingen. Lees meer in ‘Netwerken van betekenis’.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.