×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
dinsdag 30 maart 2010 | 6x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Programma presentatie 15/4 bekend!

Debat: ‘Taal, rekenen én mediawijsheid’. Presentatie nieuwe mediawijsheidactiviteiten voor het onderwijs op donderdag 15 april in Beeld en Geluid in Hilversum.

Op donderdagmiddag 15 april presenteert Mediawijzer.net elf creatieve en innovatieve mediawijsheid programma’s en activiteiten die merendeels zijn ontwikkeld voor het onderwijs (po, vo, pabo’s). De programma’s, die een belangrijke bijdrage gaan leveren aan het mediawijzer maken van scholieren, studenten, docenten en ouders, zijn tot stand gekomen met financiële steun van Mediawijzer.net.
Ook worden de resultaten bekend gemaakt van een onderzoek naar het niveau van mediawijsheid in het basis- en voortgezet onderwijs. Het onderzoek is uitgevoerd door het ITS instituut Radboud Universiteit Nijmegen. Over de conclusies van het onderzoek wordt tijdens de bijeenkomst gedebatteerd door betrokken politici en deskundigen.

Voor wie is de bijeenkomst?
Als u de bevordering van mediawijsheid in het onderwijs een warm hart toedraagt, dan moet u deze datum beslist in uw agenda zetten. De presentatie is een must voor iedereen die zich bezig houdt met het mediawijzer maken van kinderen en jongeren en hun ouders, maar ook van (aankomende) docenten, mediaprofessionals en senioren. Specifiek is de bijeenkomst voor po, vo, vmbo en Pabo-opleidingen. Daarnaast ook voor schoolbegeleidingsdiensten, ouderorganisaties en mediacoaches. Uiteraard zijn de vele netwerkpartners van Mediawijzer.net ook welkom.

Programma
Dagvoorzitter: Meüs van der Poel

12.45 uur:
Ontvangst met koffie en thee
13.15 uur:
Start programma en projectpresentaties
Becommentariëring projecten door vakjury:
Cathy Spierenburg (v/h netcoördinator [email protected], projectmanager MediaSmarties)
Tofik Dibi (Tweede Kamer-lid Groen Links, Onderwijs en media woordvoerder)
Hans Reiber (voorzitter innovatieplatform VO Raad)
16.00 uur:
Debat ‘Taal, rekenen én Mediawijsheid’ over urgentie van mediawijsheid in het onderwijs curriculum. Met o.m. Tofik Dibi, Joël Voordewind, Hans Reiber, Dick Rijken en Bob Wissink.
16.30 uur:
Prijsuitreiking ‘Mediawijsheid project 2010’ door Cathy Spierenburg
16.40 uur:
Informele netwerkborrel en informatiemarkt projecten
17.30 uur:
Einde

Prijs voor het beste mediawijsheidproject
Tijdens de bijeenkomst op 15 april wordt het beste nieuwe Mediawijzer project gekozen. De projecten worden beoordeeld door een vakjury, maar u als deelnemer heeft bij de keuze ook een stem.

Info en aanmelden
Informatie over de projecten vindt u op www.mediawijzer.net
Inschrijven is niet meer mogelijk.

» Website Beeld en Geluid

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.