×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
maandag 22 november 2010 | 23x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Primeur OBA: Movietrader Mediawijsheid

Op woensdag 24 november 2010, de start van de Week van de Mediawijsheid wordt de Oba Movietrader Mediawijsheid gelanceerd en is de officiële aftrap om 10.00 uur in de Centrale Bibliotheek Amsterdam.Ajouad El Miloudi, presentator van Puberruil en ambassadeur van de Week van de Mediawijsheid, zal het startschot geven. Samen met leerlingen van het Zuiderlichtcollege zal Ajouad de OBA Movietrader Mediawijsheid spelen. Hoe mediawijs is Ajouad? Hoe mediawijs zijn de leerlingen? Hoe mediawijs ben jij?

De droom van iedere leerling; gamend leren. Met Movietrader bekijk je films, beantwoord je vragen en hou je een score bij. Voor jezelf of volg de score lijst van de hele klas! Wie is de winnaar? Alle leerlingen natuurlijk, want Movietrader maakt leren leuk! Bedacht door het nieuwe mediabedrijf Camera Works met ondersteuning van het ministerie van Economische zaken. De OBA heeft deze Movietrader gevuld met filmpjes, meerkeuze- en onderzoeksvragen over het thema Mediawijsheid. De game is voor leerlingen tussen de 12 en 14 jaar. Alle scholen in Amsterdam kunnen zich bij de Centrale Bibliotheek aanmelden om met een groep leerlingen ter plaatse de quiz te komen spelen.

OBA Movietrader Mediawijsheid
De OBA Movietrader Mediawijsheid is een crossmediale mediawijsheidquiz bestaande uit 9 filmpjes. In elk filmpje komen meerkeuzevragen naar voren die beantwoord moeten worden om verder te kunnen. Een filmpje eindigt met een onderzoeksvraag, waarbij de leerlingen de bibliotheek in gaan op zoek naar antwoorden.
Voorbeelden van onderwerpen van de filmpjes zijn: Twitter, online reputatie, beeldmanipulatie, boekkeuze, invloed van soaps en bijvoorbeeld internet gevaren.

Highscore
De OBA Movietrader Mediawijsheid bevat een quiz wedstrijd element. Bij het goed beantwoorden van de vragen in de filmpjes krijgen de leerlingen punten. Als alle filmpjes zijn bekeken, zien de leerlingen hun eindscore, weten ze hoe mediawijs ze zijn ten opzichte van hun medeleerlingen.

Widget
Aan het eind van OBA Movietrader Mediawijsheid vinden de leerlingen een filmwidget over de quiz die ze net gespeeld hebben. Zijn ze enthousiast, dan kunnen ze deze widget verspreiden onder hun vrienden en plaatsen op hun Hyves of Facebook pagina.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.