×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
vrijdag 7 mei 2010 | 44x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Prijs voor Beste Nederlandse Kinderfilm

Stichting Cinekid introduceert een nieuwe prijs: een jury- en een publieksprijs voor de Beste Nederlandse Kinderfilm (Best Dutch Family Film). De prijs zal op het komende festival – de 24ste editie – in oktober worden uitgereikt. In aanmerking komen Nederlandse lange speelfilms, die zich richten op kinderen in de leeftijd tot en met 14 jaar en gemaakt zijn in het jaar voorafgaand aan de prijsuitreiking. Al langer had Cinekid de wens om uitmuntende kinderfilms van eigen bodem te kunnen bekronen, maar er werden te weinig films geproduceerd om een echte nationale competitie te rechtvaardigen. Inmiddels is het volume echter toegenomen tot jaarlijks ca. 6 tot 9 films en daarmee de kwaliteit en diversiteit, mede door het jeugdfilmbeleid van het Mediafonds en het Nederlands Fonds voor de Film. Lang liep ScandinaviĆ« voorop in dit genre, maar Nederland wordt momenteel internationaal gezien als een zeer belangrijk productieland.

Met de prijs voor De Beste Nederlandse Kinderfilm denkt Cinekid een platform te creƫren waar jaarlijks de kinderfilm van eigen bodem in de schijnwerpers komt te staan.

Het Cinekid Festival vindt plaats op en rond de Westergasfabriek in Amsterdam van 20 t/m 29 oktober. Cinekid op Locatie vindt plaats van 16 oktober tot en met 1 november door heel Nederland.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.