×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
woensdag 10 maart 2010 | 7x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Presentatie mediawijsheidactiviteiten

Op 15 april presenteert Mediawijzer.net de activiteiten die een belangrijke bijdrage gaan leveren aan het mediawijzer maken van scholieren, studenten, docenten en ouders.

Donderdag 15 april 2010
Beeld en Geluid, Hilversum

Met steun van Mediawijzer.net zijn in 2009 elf mediawijsheidprojecten van start gegaan. Die projecten zijn inmiddels afgerond en hebben nieuwe programma’s en activiteiten opgeleverd. Het merendeel van deze projecten zijn creatieve, mediawijze oplossingen voor het onderwijs (po, vo, pabo’s). Maar de programma’s en activiteiten richten zich ook op ouders en senioren. Met gepaste trots presenteert Mediawijzer.net op donderdag 15 april in Beeld en Geluid deze nieuwe mediawijsheid activiteiten, die een belangrijke bijdrage gaan leveren aan het mediawijzer maken van scholieren, studenten, docenten en ouders.

Prijs voor het beste mediawijsheidproject
Tijdens de bijeenkomst op 15 april wordt het beste nieuwe Mediawijzer project gekozen. De projecten worden beoordeeld door een vakjury en door de deelnemers aan de bijeenkomst.
Ook worden de resultaten bekend gemaakt van een onderzoek naar het niveau van mediawijsheid in het basis- en voortgezet onderwijs. Het onderzoek is uitgevoerd door het ITS instituut van de Radboud Universiteit Nijmegen, in opdracht van Mediawijzer.net en het ministerie van OCW. Over de conclusies van het onderzoek zal tijdens de bijeenkomst worden gedebatteerd door betrokken politici en deskundigen.

Voor wie is de bijeenkomst?
Als u de bevordering van mediawijsheid in het onderwijs een warm hart toedraagt, dan moet u deze datum beslist in uw agenda zetten. De presentatie is een must voor iedereen die zich bezig houdt met het mediawijzer maken van kinderen en jongeren en hun ouders, maar ook van (aankomende) docenten, mediaprofessionals en senioren. Specifiek is de bijeenkomst voor po-, vo-, vmbo- en pabo-opleidingen. Daarnaast ook voor schoolbegeleidingsdiensten, ouderorganisaties, en mediacoaches van de bibliotheken. Uiteraard zijn de netwerkpartners van Mediawijzer.net ook welkom.

Info en aanmelden
Informatie over de projecten vindt u op Mediawijzer.net. Meer gedetailleerde informatie over het programma is binnenkort eveneens op deze website te vinden.
Meld u aan via dit aanmeldformulier. We rekenen op veel belangstelling, dus wees snel. Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst verwerkt.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.