×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
maandag 26 maart 2012 | 216x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Presentatie IPON: Digiveiligheid en mediawijsheid

Nog twee dagen en dan vindt de IPON plaats, dé beurs waar het Nederlandse onderwijs en ict samenkomen. Mediawijzer.net verzorgt samen met Kennisnet en European Computer Driving Licence (ECDL) de presentatie ‘Digiveiligheid en mediawijsheid op school, op werk, thuis’. Ook reikt Mediawijzer.net de IPON Mediawijzer.net Award uit. De presentatie en uitreiking vinden plaats op IPON (Jaarbeurs Utrecht) op 28 maart 2012.

Digiveiligheid en mediawijsheid op school, op werk, thuis
Tijdens de presentatie ‘Digiveiligheid en mediawijsheid op school, op werk, thuis’ wordt aandacht besteed aan onder andere het gratis lespakket Diploma Veilig Internet en Dossier Mediawijsheid van Kennisnet en MediaMasters 2012. De presentatie vindt plaats van 15.00 tot 15.45 uur in het Rode Theater.

Diploma Veilig Internet leert leerlingen in groep 5 tot en met 8 van het basisonderwijs op een verantwoorde manier omgaan met de mogelijkheden én risico’s van het internet. Dossier Mediawijsheid bundelt relevante informatie met betrekking tot onderwijs en mediawijsheid voor docenten, managers en ouders. Na het succes van vorig jaar zal ook dit jaar een vervolg worden gegeven aan MediaMasters 2011 met het spel MediaMasters 2012, waarin leerlingen in het basisonderwijs op verstandige wijze met media leren omgaan. MediaMasters maakt onderdeel uit van de landelijke campagne Week van de Mediawijsheid (23-30 november 2012).

IPON Mediawijzer.net Awards
Voor het eerst zal tijdens de IPON een IPON Mediawijzer.net Award worden uitgereikt. De prijs zal gaan naar een persoon, project, bedrijf en/of organisatie die een innovatieve oplossing heeft gevonden voor een complex probleem of een origineel product heeft ontwikkeld op het gebied van mediawijsheid. De prijsuitreking vindt plaats vanaf 17.30 uur.
Bekijk de genomineerden

Overige informatie:

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.