×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
maandag 21 december 2009 | 2x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Positieve privacy-prijs

De Europese burgerrechtenorganisties AEDH (Association Européenne pour la défense des Droits de l’Homme) en EDRi (European Digital Rights initiative) lanceren de eerste editie van de European Civil Society Data Protection Award (ECSDPA). De prijs is bedoeld om positieve initiatieven die bijdragen aan de zichtbaarheid en effectiviteit van het recht op privacy en de bescherming van persoonsgegevens in Europa te onderscheiden.De prijs zal uitgereikt worden op 28 januari, op Data Protection Day.

De initiatieven moeten publieke bewustwording vergroten, creatieve en constructieve bijdragen stimuleren, en nuttige uitwisseling van informatie bevorderen. De ECSDPA-prijs staat open voor NGO’s, non-profits en andere leden van civil society uit de 47 lidstaten van de Raad van Europa. De deadline voor het indienen van nominaties is 15 januari 2010. Nominaties kunnen worden ingediend via: nominations@ecsdpa.org.

De ECSDPA prijs, de eerste in zijn soort, is mogelijk gemaakt door de Law Science Technology & Society Research Group van de Vrije Universiteit Brussel (LSTS/VUB) en het Vlaams-Nederlandse Huis deBuren. De winnaar van de ECSDPA-prijs krijgt een lobby-training van een week in Brussel.

De Nederlandse digitale burgerrechtenbeweging Bits of Freedom is een van de oprichters en lid van EDRi. Bits of Freedom organiseert 5 februari de
Nederlandse Big Brother Awards. Iedereen kan tot en met 12 januari kandidaten opgeven via kandidaten@bigbrotherawards.nl.

Meer informatie over de Nederlandse Big Brother Awards van Bits of Freedom is te vinden op:
www.bof.nl

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.