×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
dinsdag 4 oktober 2011 | 20x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Politie handen vol aan dreigtweets

Leerlingen die een bloedbad dreigen aan te richten of hun docent dreigen te vermoorden. De politie heeft haar handen vol aan de explosieve toename van het aantal dreigtweets op het sociale netwerk Twitter. Aangezien ieder dreigement serieus dient te worden genomen raken andere werkzaamheden volgens de politie op een zijspoor. Dat meldt het Algemeen Dagblad in haar uitgave van 30 september.

Toename rechercheonderzoeken
Volgens de politie is het aantal rechercheonderzoeken de laatste maanden explosief toegenomen. “Het trekt een forse wissel op de politie, omdat het aantal enorm toeneemt. Dit is zorgelijk omdat het aantal taken van de politie toch al flink is,” aldus vakbondsleider Walter Welting van de ANPV. De politie doet een beroep op ouders en scholen om het online gedrag van kinderen in de gaten te houden. Jongeren moeten leren dat je op het internet niet zomaar met bedreigingen wegkomt. Zo zegt Jelle Egas namens de Nederlandse politietop in het AD: “Leg jongeren uit dat het serieus is, dat het leidt tot politieactie en dat er voor een puber grenzen zijn die je niet over wilt gaan.”

Verschuiving van werkterrein
Doordat de sociale wereld zich steeds meer online voortzet verschuiven ook de werkzaamheden van de politie. “De digitale wereld wordt steeds meer het reguliere werkterrein van de politie,” aldus Egas in het AD.

Lees het AD-artikel “Politie bezwijkt onder dreigtweets”

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.