×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
woensdag 31 maart 2021 | 107x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Podcast – Inclusieve media met Reza Kartosen-Wong

Een belangrijk onderdeel van digitale inclusie zijn de media zelf. Want mediamakers bepalen niet alleen wát er te lezen, zien en horen is, maar ook wíe er een podium krijgt. Waarom is het van belang dat er meer diversiteit en inclusiviteit binnen de journalistiek komt? Welke impact hebben media op de identiteitsvorming van mensen met een migratie-achtergrond en hun gevoel van ‘erbij’ horen? En waarom is het doorzien van de mediasamenleving en het begrijpen van de mechanismen van uitsluiting daarin een voorwaarde voor mensen om mediawijs te kunnen leven?

Beluister de podcast All inclusive: hoe doen we dat? Deze week over inclusieve media, met Reza Kartosen-Wong

Liever luisteren via de app? De podcast is ook te vinden op Spotify, SoundcloudYouTube en iTunes.

Over Reza Kartosen-Wong

Reza Kartosen-Wong werkte in de jaren ‘90 als programmamaker bij de Wereldomroep en is inmiddels als mediawetenschapper en docent Mediastudies verbonden aan de UvA. Voor zijn promotieonderzoek analyseerde hij hoe media en populaire cultuur een rol spelen in de vorming van culturele identiteiten en cultureel burgerschap van Aziatisch Nederlandse jongvolwassenen. Daarnaast is hij schrijver en publicist. Samen met zijn vrouw Chee-Han Kartosen-Wong schreef hij het cultureel diverse en inclusieve kinderboek ‘Waar is mijn noedelsoep?!?’.

Volg de interactieve sessie over inclusieve media tijdens de MNX op 20 april

Kom ook naar de MNX op 20 april

De MNX, hét jaarlijkse mediawijsheid-event, vindt plaats op 20 april. Het online event staat geheel in het teken van (digitale) inclusie: ‘All inclusive, hoe doen we dat?’. Hoe werken we als netwerk aan een Nederland waarin iedereen de voordelen van media kan benutten en daarbij de risico’s kan vermijden?

Het event is voor professionals die zich bezighouden met mediawijsheid of dat willen gaan doen. Laat je verrassen door nieuwe invalshoeken en handvatten, ontmoet nieuwe netwerkpartners en ga aan de slag met de drie centrale thema’s: inclusieve media, inclusief bereik en inclusief ontwerp.

In aanloop naar het event biedt Netwerk Mediawijsheid kennis, verhalen uit de praktijk en tips. Deze week zetten we het thema ‘Inclusieve media’ centraal, met o.m. de podcast met Reza Kartosen-Wong. Ontdek meer over inclusieve media.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.