×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
woensdag 7 april 2021 | 103x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Podcast – Succesvol werken aan digitale inclusie, met Nicole Goedhart

De digitalisering en medialisering van onze samenleving gaat razendsnel. Maar het lukt lang niet iedereen om mee te komen met deze stroom. Hierdoor ontstaat een digitale kloof tussen mensen die digitaal redzaam en mediawijs zijn en mensen die dat niet zijn. Hoe zorgen we ervoor dat we een digitaal inclusieve maatschappij worden, waarin iedereen in staat kan zijn mediawijs te leven? Hoe bereik je iedereen, in plaats van alleen de mensen die digitaal vaardig zijn? Tegen welke problemen lopen mensen nu aan? En welke oplossingen zijn er mogelijk?

Beluister de podcast All inclusive: hoe doen we dat? Deze week over inclusief bereik, met Nicole Goedhart

Liever luisteren via de app? De podcast is ook te vinden op Spotify, iTunes, Soundcloud en YouTube

Over Nicole Goedhart

Nicole Goedhart is onderzoeker bij het Amsterdam UMC, afdeling ethiek, recht en humaniora en schreef als promovenda bij het Athena Instituut mee aan meerdere publicaties over digitale inclusie en digitale ongelijkheid. Zo werkte ze o.a. mee aan het rapport ‘Bouwstenen voor Digitale Inclusie’ en het boek ‘Digital Divide, Citizenship and Inclusion in Amsterdam.’ In juni 2021 zal zij haar proefschrift ‘Social inclusion in digitizing societies’ verdedigen.

Volg de interactieve sessie over inclusief bereik tijdens de MNX op 20 april

Kom ook naar de MNX op 20 april

De MNX, hét jaarlijkse mediawijsheid-event, vindt plaats op 20 april. Het online event staat geheel in het teken van (digitale) inclusie: ‘All inclusive, hoe doen we dat?’. Hoe werken we als netwerk aan een Nederland waarin iedereen de voordelen van media kan benutten en daarbij de risico’s kan vermijden?

Het event is voor professionals die zich bezighouden met mediawijsheid of dat willen gaan doen. Laat je verrassen door nieuwe invalshoeken en handvatten, ontmoet nieuwe netwerkpartners en ga aan de slag met de drie centrale thema’s: inclusieve media, inclusief bereik en inclusief ontwerp.

In aanloop naar het event biedt Netwerk Mediawijsheid kennis, verhalen uit de praktijk en tips. Deze week zetten we het thema ‘Inclusief bereik’ centraal, met o.m. de podcast met Nicole Goedhart. Ontdek meer over inclusief bereik.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.