×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
vrijdag 23 maart 2012 | 39x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Plannen voor iPad-basisschool

Er moeten basisscholen komen die ‘sterk inspelen op het bestaan van de iPad’. Dat staat in een plan van vier initiatiefnemers, onder wie opiniepeiler Maurice de Hond. Het plan wordt maandag gepresenteerd in Amsterdam.

Onderwijs voor een Nieuwe Tijd
De nieuw op te richten school staat speciaal in het teken van tabletonderwijs met behulp van de populaire iPads. Het initiatief heeft de naam Onderwijs voor een Nieuwe Tijd (O4NT) gekregen. Het is de bedoeling dat de eerste ‘iPad-scholen’ hun deuren vanaf augustus 2013 openen.

Op de iPad-basisscholen staat de individuele ontwikkeling van de leerlingen centraal. Leerlingen moeten leren omgaan met de apparaten en hen wordt  tegelijkertijd nieuwe vaardigheden aangeleerd, de zogenaamde ’21st Centrury Skills’. Deze vaardigheden spelen in op de noodzaak om mee te draaien in een snel veranderende maatschappij waarin technologie zich rap ontwikkeld.

Of de scholen er daadwerkelijk gaan komen is nog niet zeker. “We hebben minimaal 25 tot 30 ouders nodig voor een school en het streven is drie tot vijf scholen. Als er meer animo is, is dat alleen maar mooi.” De vier initiatiefnemers willen met de iPad-basisscholen de grenzen op zoeken van wat is toegestaan.

Presentatie
Het plan wordt maandagmiddag 26 maart gepresenteerd in Amsterdam. Daarbij zijn ook de Amsterdamse wethouder Lodewijk Asscher (PvdA) en onderwijswethouder Mariëtte van Leeuwen (Lijst Hilbrand Nawijn) van Zoetermeer aanwezig. Beiden staan positief tegenover het idee om iPad-scholen in te voeren in hun gemeente.

Goed idee of niet? We zijn erg benieuwd naar uw mening. Laat het ons weten via Twitter en richt uw bericht aan @Mediawijzer.

Eerder werd in dit bericht verwezen naar de website van de O4NT. Na het faillissement van de organisatie is de site niet langer beschikbaar.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.