×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
donderdag 2 juli 2009 | 20x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Pizzakaas uit je neus

Pizza is lekker. Maar niet als de kaas op je pizza eerst in iemands neus heeft gezeten.Op YouTube was een tijdje een video te zien waarin medewerkers van de pizzaketen Domino’s kaas in hun neus stopten om vervolgens diezelfde kaas op een pizza voor een klant te doen. Ontzettend goor en erg slechte reclame voor Domino’s.

Het filmpje bleek erg populair onder internetgebruikers en werd binnen een paar dagen meer dan 1 miljoen keer bekeken. Hoe moet je als bedrijf nu omgaan met zulke negatieve publiciteit? In een filmpje van drie minuten kan een gek met een internetaansluiting en een webcam een heleboel schade aanrichten, zei een woordvoerder van Domino’s. Via MSN, mail, Twitter en andere netwerkmogelijkheden bereikt zo’n filmpje dat vies en fascinerend tegelijk is al snel een heel groot publiek.

Het filmpje werd al snel van YouTube verwijderd en Domino’s ontsloeg de twee makers. Dat is natuurlijk niet genoeg in zo’n geval. Het pizzabedrijf besloot terug te slaan met een excuusfilmpje op YouTube en een bericht op de site. Vooral dat filmpje op YouTube waarin Patrick Doyle, de directeur van Domino’s, zijn excuses aanbiedt, is slim. Als mensen nu zoeken op domino’s op Google of YouTube (ook eigendom van Google) komen ze bij dit filmpje uit. Het is in totaal ruim 731.000 keer bezocht, wat voor een pr-boodschap helemaal niet slecht is.

Foto: Katharine J. Moriarty/Flickr cc

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.