×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
vrijdag 1 oktober 2010 | 124x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Phineas en Ferb geven tips over veilig internet

The Walt Disney Company start vandaag met de campagne ‘Phineas and Ferb Veilig op Internet’. De twee populaire stiefbroertjes van Disney laten op een eenvoudige manier zien waar zowel kinderen als ouders rekening mee moeten houden wanneer ze online zijn. Het filmpje zal zowel op Disney Channel als op Disney XD te zien zijn.

Phineas en Ferb
Natuurlijk is het filmpje ook te vinden op de website van Disney. Op Disney.nl/phineasandferb en Disney.be/phineasandferb is het filmpje te bekijken en geven de animatiekarakters Phineas en Ferb tips. De campagne wordt in Nederland ondersteund door Media Rakkers, Mediawijzer.net, WifiWijs en de Kinderconsument en in België door Clicksafe.be van Child Focus. Op deze sites kunnen ouders gemakkelijk meer informatie vinden over internet en waar op gelet moet worden wanneer kinderen gebruik maken van dit medium.

Kinderen en internet
Marieke van Heeswijk, General Manager Disney Channels en Disney Online Benelux: ‘Kinderen gebruiken het internet op verschillende manieren. Al op jonge leeftijd maken ze hiermee kennis. Het begint vaak met het spelen van spelletjes en later maken ze ook actief gebruik van sociale netwerken en gaan chatten. Veelal zijn zij zich niet bewust van de impact die online op hun leventje kan hebben. Op een grappige manier vertellen hun favoriete karakters Phineas en Ferb waar ze op kunnen letten. De broertjes geven de kinderen handige tips en maken hun wegwijs op het internet’.

Meest gewaardeerde programma
Uit recent onderzoek blijkt dat Phineas and Ferb het meest gewaardeerde programma is van jongens van 6-14 jaar. Daarnaast zijn de animatie-figuren ook het meest favoriete karakter voor kinderen in groep 4-6 (zowel jongens als meisjes). Ruim 60% van de ondervraagden vindt het programma grappig, vol avontuur en cool. De populaire stiefbroertjes Phineas en Ferb gebruiken iedere dag van hun vakantie om spectaculaire uitvindingen te doen. Het bouwen van een echte achtbaan, het vinden van een mummie of de Eiffeltoren beklimmen; niets is Phineas en Ferb te gek! Hun jaloerse zus Candace vindt dit allemaal maar niks en probeert alle plannen te dwarsbomen.

The Walt Disney Company
Disney Channel en Disney XD vormen samen Disney Channels Benelux en zijn onderdeel van The Walt Disney Company.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.