×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
donderdag 10 december 2009 | 123x bekeken

Pestenquête

Worden kinderen uit uw klas digitaal gepest? Of pesten ze misschien zelf? Kom het te weten via de pestenquête.Kinderen zijn gemiddeld 2,5 uur per dag online. Internet biedt geweldige mogelijkheden, maar heeft ook onprettige aspecten zoals pesten. Deze enquête voor leerlingen in het basisonderwijs is onderdeel van het Diploma Veilig Internet opdracht 20 en bestaat uit 14 vragen over digitaal pesten. Door de leerlingen de enquête te laten maken, krijgt u een indruk hoe het gesteld is met het digitaal pesten in uw klas.

Heeft u de beschikking over een digitaal schoolbord met stemkastjes? Dan kunt u de enquête via het schoolbord presenteren en de kinderen met de stemkastjes de enquête laten invullen.

Doel van de opdracht is om inzicht te krijgen in het digitaal pesten in de klas. U kunt hiermee digitaal pesten in de klas bespreekbaar maken. Eventueel kunt u de resultaten vergelijken met andere klassen en/of scholen. Via het contactformulier kunt u de link naar de enquête aanvragen. U krijgt dan de link naar de enquête en de link voor het opvragen van de resultaten toegestuurd.

Bron: Kennisnet

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.