×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
woensdag 11 juli 2012 | 20x bekeken

PEGI-leeftijdsclassificatie ook voor apps

PEGI gaat haar leeftijdclassificatiesysteem nu ook beschikbaar maken voor apps. De organisatie is in de EU verantwoordelijk voor de leeftijdlabels bij games. Door de uitbreiding wil PEGI gebruikers informeren over de leeftijdsgrenzen op platforms waar ‘kleine softwareapplicaties’ kunnen worden gedownload en gebruikt.

Iconen
Apps die een PEGI-keurmerk hebben krijgen een licentie om het herkenbare leeftijdicoon te gebruiken. Zo kunnen gebruikers de leeftijdgrenzen duidelijk en eenvoudig herkennen.

Uitbreiden van activiteiten
PEGI kijkt ook naar de mogelijkheid om haar activiteiten uit te breiden. Zo wil de organisatie de gebruikers informatie geven over mogelijke online risico’s van een app. Daarbij wordt gedacht aan privacyrisico’s, het delen van gegeven en het gebruik van geolocatie.

Europese richtlijnen
De uitbreiding van de PEGI-rating naar de app stores volgt op nieuwe Europese richtlijnen om internet veiliger te maken voor kinderen. Simon Little, Managing Director bij PEGI zegt hierover “De PEGI-rating voor apps is een belangrijke stap richting een EU-brede aanpak om leeftijdskwalificaties toe te passen in verschillende sectoren.”

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.