×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
woensdag 12 januari 2011 | 3x bekeken | Leestijd: 1 minuut

PEGI clipcampagne in Nederlandse winkelketens

PEGI, de Kijkwijzer voor games, start deze maand een clipcampagne in verschillende grote Nederlandse speelgoedwinkels, warenhuizen, muziek- en elektronicazaken die games verkopen. De campagne WEES WIJS MET GAMES is bedoeld om ouders en kopers van games te attenderen op de leeftijdsadviezen van PEGI. Voor de campagne zijn vijf korte clipjes ontwikkeld die elk aandacht besteden aan mogelijke risicovolle inhoud van games, zoals geweld, angst, seks, grof taalgebruik, en aan de risico’s van online gamen. Daarnaast is ook een langere clip beschikbaar waarin deze thema’s zijn samengebracht.

Narrowcasting

De campagne is in de eerste plaats gemaakt voor de verkooppunten van games. Dat gebeurt via narrowcasting in de vestigingen en op de websites van winkelketens met een groot marktaandeel wat betreft gameverkopen. De clips worden daarnaast ook verspreid via andere online media die voorlichting geven aan ouders en gameconsumenten. De Europese brancheorganisatie voor games ISFE zal de campagne in de loop van dit jaar ook verspreiden via de belangrijkste internationale gamedistributeurs.

Initiatiefnemers PEGI clipcampagne

De campagne is een initiatief van het NICAM (de organisatie achter Kijkwijzer en PEGI), de brancheorganisatie voor de entertainmentindustrie NVPI, en van ISFE. Verantwoordelijk voor de strategie en creatie van de campagne zijn Paul Verstraeten Communicatie en het PEGI bureau van het NICAM (Martijn Huigsloot, Maud van der Hulst). Het ontwerp, de animatie en productie zijn van NMTRIX (Michael Visser en Patrick Nijman).
De campagne kan worden gerealiseerd dankzij de medewerking van verschillende winkelketens in Nederland.

Up- en downloaden van de clips

De clips en het artwork van de PEGI campagne zijn vrij beschikbaar voor overname en verdere verspreiding. PEGI moedigt overname aan, mits dit bijdraagt aan de voorlichtingsdoelstellingen van de campagne.
De clips zijn beschikbaar via het PEGI kanaal op YouTube om te embedden. De clips zijn ook online beschikbaar in hoge resolutie voor andere media, zoals narrow- en broadcasting. Neem daarvoor contact op met Martijn Huigsloot van het PEGI bureau, 035-6460860, huigsloot@nicam.cc.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.