×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
vrijdag 12 augustus 2011 | 48x bekeken | Leestijd: 1 minuut

PC viert 30e verjaardag

Het is vandaag precies 30 jaar geleden dat de pc, personal computer, werd geïntroduceerd. Op 12 augustus 1981 werd in het Waldorf Astoria hotel in New York de IBM 5150 voor het eerst getoond. “De IBM pc vond zijn weg naar de huiskamer en de werkvloer,” aldus IBM. “De wereld zou voorgoed veranderen.”

Gebruiksvriendelijk
Begin jaren ’80 kwam IBM met een computer op de markt die gericht was op de gewone consument. In tegenstelling tot andere grotere computers in die tijd, zoals de Apple II, moest de pc veel gebruiksvriendelijker en toegankelijker zijn. IBM probeerde een zo goedkoop mogelijke computer te ontwikkelen. Onderdelen van andere producenten werden gebruikt, de microprocessor van Intell en software van Microsoft. Dit resulteerde in een pc van 1500 dollar. In Nederland kostte de pc 10.000 gulden (ca. 4500 euro). Ruim een jaar na de introductie waren er op 31 decemeber 1981 250.000 stuks verkocht. Time Magazine verkoos de pc tot ‘Machine of the Year’ in 1982.

Van logge kast tot moderne gagdets
De ontwikkelingen op het gebied van de pc hebben met de komst van het internet voor een hoop innovaties gezorgd. De manier waarop de pc wordt gebruikt heeft er de laatste jaren voor gezorgd dat consumenten ook andere technieken kreeg voorgeschoteld. We hoeven niet meer per se achter een bureau plaats te nemen, maar worden mobieler met de komst van laptops en met name tablets, zoals de immens populaire iPad.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.