×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
donderdag 4 maart 2010 | 31x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Pas op wat je Twittert…

Als de NS weer eens te laat is wil ik nog wel eens ‘uithalen’ naar de nationale spoorwegen op Twitter. Even wat frustratie uiten is dat dan. Als je op Twitter rondkijkt ben ik daarin niet de enige. Maar misschien is het handig daar een beetje voorzichtig mee te zijn. let in Het was een opmerkelijk verhaal in Engeland dit weekend. Een Britse Twitteraar werd daar gearresteerd op verdenking van terrorisme naar aanleiding van een grappig bedoelde tweet over het vliegveld van Doncaster.

Op 6 januari werd Europa, en ook Engeland dus, geteisterd door hevige sneeuwbuien. Dit zorgde op vliegvelden voor de nodige vertraging. Dat zorgde ervoor dat een ‘bezorgde’ Paul Chambers een tweet ‘de lucht in stuurde’ die zijn arrestatie tot gevolg had.

Hij zou een week later vliegen en dacht grappig te zijn toen hij twitterde:
“Robin Hood airport is closed. You’ve got a week and a bit to get your shit together, otherwise I’m blowing the airport sky high!!”

De als grap bedoelde tweet was hij al bijna weer vergeten toen twee dagen voor zijn vlucht de politie bij hem op de stoep stond. Hij werd gearresteerd volgens de “Terrorism Act” op verdenking van samenzwering tot het creĆ«ren van een valse bommelding. Na een verhoor van zeven uur werd hij voorlopig vrijgelaten: “I had to explain Twitter to them in its entirety because they’d never heard of it. Then they asked all about my home life, and how work was going, and other personal things.”

Chambers werd op borg vrijgelaten maar mag nu waarschijnlijk zijn leven lang zich niet meer vertonen op het vliegveld van Doncaster.

Door Bas van den Beld

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.