×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
maandag 27 september 2010 | 14x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Overleg over slot Uitzending Gemist

Het Commissariaat voor de Media overlegt inderdaad de mogelijkheid om een aantal programma’s op Uitzending Gemist pas na een bepaalde tijd uit te zenden in verband met de inhoud of een slot te zetten op de website.Dat heeft staatssecretaris Marja van Bijsterveldt-Vliegenthart bevestigd na Kamervragen aan de hand van eerdere berichtgeving in de media over het tijdslot, zo schrijft Villamedia maandag.

Het zou er op neerkomen dat programma’s met een kijkwijzerclassificatie van twaalf jaar en ouder voor acht uur ’s avonds geblokkeerd zijn. Programma’s voor zestien jaar en ouder zouden pas na tien uur ’s avonds beschikbaar zijn.

Pincodes

Volgens Bijsterveldt moet gedacht worden aan de invoering van pincodes of ‘meer geavanceerde identificatiesystemen waarover de ouders het beheer voeren’.

“De publieke omroep dient een veilige haven te zijn voor jeugdige kijkers. De wetgever heeft er daarom, voor wat betreft de publieke omroep, voor gekozen om geen onderscheid te maken tussen lineaire diensten (traditionele televisiediensten) en non-lineaire diensten (diensten op aanvraag zoals Uitzending Gemist)”, aldus de staatssecretaris.

“Op alle platforms dient de publiek omroep bescherming te bieden tegen mogelijke schadelijke inhoud voor jeugdigen.”

Termijn

Volgens een woordvoerster van het Commissariaat is nog niet te zeggen op welke termijn dit wordt geregeld. Volgens haar gaat het om het doortrekken van de huidige regels van het classificatiesysteem Kijkwijzer naar andere platformen als internet.

De nieuwe regelgeving geldt alleen voor de publieke omroep. De commerciële omroepen hoeven de regels van Kijkwijzer alleen toe te passen op televisie. Voor de websites van de commerciële omroepen gelden deze regels om jeugdigen te beschermen niet, volgens het Commissariaat voor de Media.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.