×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
donderdag 28 mei 2009 | 56x bekeken | Leestijd: 2 minuten

Over de rode loper op het Lekker Beroemd Gala

Bekijk een verslag van het Jeugdjournaal!’ Mag ik met u op de foto’ was de meest gestelde vraag op het Lekker Beroemd Gala. Kinderen én volwassen drongen rond de bn-ers bij de première van Mediawijzer.net op woensdag 25 mei bij Beeld en Geluid in Hilversum. Geen punt, ze lieten zich gewillig op de foto zetten: Nance, Henkjan Smits, Wilfred Genee, TMF VJ Veronica van Hoogdalem, Spangas acteurs Oscar Zeegers en Gaby Milder, GTST-idool Ferry Somogyi, ex-Zoop Ewout Genemans, X-factor kandidaten Rev ’n Ross en Whatever, en Erik van Tijn. De tientallen kinderen die als vip-gasten waren gearriveerd in een stretched limousine en over de rode loper hun entree hadden gemaakt, konden zich even collega onder de beroemdheden voelen.

Het Lekker Beroemd Gala was een écht premièrefeest. Nance vertelde aan host Wilfred Genee over haar ervaringen in het schijnwerperlicht, en demonstreerde dat ze haar slanke taille nog niet terug had sinds haar bevalling. Henkjan Smits haalde fel uit naar de media die volgens hem de Yolanthe-Jan Smits affaire overdreven hadden opgeblazen. Het 13-jarige duo Melissa en Carmen uit Terneuzen hadden de beste inzending gemaakt voor de ‘rode loper’-actie op Z@pp met hun Youtube videohommage aan Wendy van Dijk en Chantal Janszen. Ze werden door de Spangas acteurs Oscar Zeegers en Gaby Milder verrast met de prijs dat ze beiden een figurantenrol mogen spelen in Spangas. En er was een overdonderend optreden van de vier finalisten van Jetix Megatalent.

Minister André Rouvoet was aanwezig voor de officiële openingshandeling. Hij prees de samenwerking van de vele partners van het Mediawijsheid Expertisecentrum, in het bijzonder de organisaties en bedrijven die een bijdrage hadden geleverd aan de themaweek Lekker Beroemd. De minister en Clémence Ross, voorzitter van de programmaraad van het Mediawijsheid Expertisecentrum, kregen de Mediawijzerkrant overhandigd van Baptiest Coopmans, lid van de Raad van Bestuur van KPN, en van Remco Pijpers van Mijn Kind Online. Zij hebben samen met Kidsweek een belangrijk aandeel in de productie van de speciale krant over Lekker Beroemd, die tijdens de themaweek in een oplage van 700.000 exemplaren wordt verspreid. .

Minister Rouvoet opende de website Mediawijzer.net, door met een druk op de knop van de website een videoclip te starten waarin ‘imago-experts’ antwoord gaven op de vraag: ‘Als je ooit minister wilt worden, wat kunnen ze dan beter dan niet van je weten?’. De minister zelf meende dat hij geen duistere kanten had die verborgen moesten blijven. Wel achtervolgt hem nog dagelijks een uitspraak die op internet circuleert, dat hij van snookeren zou houden. ‘Maar ik heb het spelletje al jaren niet meer gespeeld’, aldus de minister.

Bekijk het verslag van het Jeugdjournaal

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.