×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
woensdag 13 maart 2013 | 214x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Oproep: deelname vragenlijst mediawijsheid in het basisonderwijs

ITS voert in opdracht van Mediawijzer.net een peiling uit naar mediawijsheid in het basisonderwijs. We zoeken leerkrachten die interesse hebben om deel te nemen aan een digitale enquête over hun eigen mediawijsheidcompetenties, het vertrouwen dat leerkrachten hebben in het kunnen onderwijzen van mediawijsheid en de aandacht die er op school is voor mediawijsheid. Geïnteresseerden kunnen tot en met 19 maart 2013 de enquête invullen.

In 2012 heeft Mediawijzer.net het mediawijsheid competentiemodel geïntroduceerd. Een model dat bestaat uit 10 competenties, verdeeld over 4 groepen: Begrip, Gebruik, Communicatie en Strategie. Het model is dynamisch van opzet en in ontwikkeling. Een van de nieuwe ontwikkelingen is dat we verschillende mediawijsheid niveau’s opstellen voor  leerlingen in groep 1 tot en met groep 8, voor leerkrachten en voor PABO-studenten.

We hebben aan Amber Walraven van ITS Radboud Universiteit opdracht gegeven om een theoretisch kader te ontwikkelen. Mede op basis van de laatste inzichten op gebied van sociaal emotionele, motorische en cognitieve ontwikkeling van kinderen. Aansluitend zal het netwerk van Mediawijzer.net in mei 2013 via de Stimuleringsregeling worden gevraagd om voorstellen in te dienen voor doorlopende leerlijnen die gebaseerd zijn op het theoretische kader.

Deelnemen aan de enquête
Wil je meedoen aan de enquête? Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar a.walraven@its.ru.nl. Je krijgt dan een link toegestuurd waarmee je de digitale enquête kunt invullen.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.