×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
woensdag 15 augustus 2012 | 20x bekeken | Leestijd: 3 minuten

Opnames pitches Mediawijsheidmarkt 2012 online

Heb jij de Mediawijsheidmarkt op 24 mei 2012 gemist? De inspirerende pitches zijn op video opgenomen en staan nu online. Netwerkpartners van Mediawijzer.net kregen de kans om tijdens de Mediawijsheidmarkt 2012 hun mediawijsheidinitiatief onder de aandacht brengen.

Pitches
Hieronder vind je de volgende pitches:

 • Social Mediacaster – Stichting Bibliotheken Midden-Fryslan
 • Bitescience
 • On The Ground Reporter – Butch & Sundance Media
 • Mediaopvoeding – Digital Education Foundation
 • Webwalk – Digital Playground
 • Storyboarding & Filmanalyse – Dyzlo Film
 • Hollywood in de klas
 • Sociale media in schoolcontext – Innofun
 • Movietrader.nl – Movietrader
 • Ikcomponeer.nl – Muziekcentrum van de Omroep (MCO)
 • Mamaweb – Overijsselse Bibliotheekdienst
 • Z@PP Echt gebeurd – Z@PP

Social Mediacaster – Stichting Bibliotheken Midden-Fryslan
De Social Mediacaster is een informatiezuil in bibliotheken waarbij fysiek materiaal digitaal wordt verrijkt. Bij het scannen van bijvoorbeeld een boek of een dvd worden direct digitale bronnen opgezocht. Dat kan onder andere met sociale media en internetbronnen. Jeroen de Boer vertelt hoe een koppeling wordt gezocht met het onderwijs door de Social Mediacaster in een mediatheek van een school te plaatsen.

Bitescience
Wetenschappelijk onderzoek oogt vaak saai en onaantrekkelijk, maar bevat wel schatten aan informatie. Moniek Buijzen vertelt over haar website Bitescience.com. Deze site maakt wetenschappelijke kennis over media en jongeren als doelgroep toegankelijk voor niet-wetenschappers.

On The Ground Reporter – Butch & Sundance Media
“Hoe zorgen we dat we de belangrijke vragen van onze tijd op een geloofwaardige en overtuigende manier bij onze jongeren krijgen?” Ludo Hekman geeft met zijn game ‘On The Ground Reporter’ antwoord op die vraag.

Mediaopvoeding – Digital Education Foundation
Marlon Vigelandzoon vertelt over 2 trainingen van Digital Education Foundation. De training ‘Mediaopvoeding’ richt zich op opvoeders die jongeren weerbaar willen maken bij hun mediagebruik. De training Ouders 1.0 betrekt oudere doelgroepen bij de digitale ontwikkeling van de maatschappij.

Webwalk – Digital Playground
De Webwalk is een online tool die leerlingen uit het voortgezet onderwijs langs relevante websites leidt op het internet. Op deze sites vinden leerlingen interessante informatie ter voorbereiding op een van de workshops van Digital Playground. Op deze manier worden docenten ontzien van deze voorbereidende taak en kunnen leerlingen zich op hun eigen tempo voorbereiden.

Storyboarding & Filmanalyse – Dyzlo Film
Filmmakers Lazlo en Dylan Tonk presenteren verschillende workshops die zij verzorgen. Vanuit hun eigen praktijkervaringen geven ze workshops aan leerlingen die van alles leren op het gebied van film. Van storyboards tot acteren en van monteren tot filmanalyse.

Hollywood in de klas
Filip Braams vertelt over het Hollywood in de Klas Filmfestival dat sinds 2005 ieder jaar plaatsvindt. Leerlingen in het basisonderwijs leren over beeldtaal en film door zelf hun eigen film te maken. Daarbij maken ze kans op filmprijzen die worden uitgereikt door bekenden uit de filmindustrie, zoals Carice van Houten en Rutger Hauer.

Sociale media in schoolcontext – Innofun
Hoe ga je als school om met nieuwe media? Marcel Kesselring licht toe Innofun scholen op weg helpt bij het organiseren van sociale media en ict.

Movietrader.nl – Movietrader
Ilse Godtschalk pitcht Movietrader, de online software waarmee van elk videofilmpje een interactieve quiz kan worden gemaakt. De software wordt door verschillende partijen gebruikt, zoals scholen, bibliotheken en ziekenhuizen.

Ikcomponeer.nl – Muziekcentrum van de Omroep (MCO)
De website Ikcomponeer.nl is een samenwerking van MCO en de AVRO waarop gebruikers hun eigen compositie kunnen maken. Ikcomponeer.nl brengt kinderen en jongeren in aanraking met klassieke muziek.

Mamaweb – Overijsselse Bibliotheekdienst
Carola Oldemaat vertelt over de online tool Mamaweb, een online tool voor ouders en opvoeders. In een digitale stad komen zij meer te weten over informatievaardigheden, veilig internetten, mediaopvoeding, de zakelijke kant van internet en het maken van mediaproducties.

Z@PP Echt gebeurd – Z@PP
Redacteur Melanie de Langen laat zien hoe Z@PP probeert alle jeugddocumentaires van de publieke omroep te bundelen op één platform. Daarnaast is samen met IDFA een lesbrief samengesteld zodat de documentaires ook in de klas kunnen worden behandeld. De lessen zorgen voor reflectie en mediawijsheid onder de leerlingen.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.