Vacature: webredacteur

Bij: Netwerk Mediawijsheid (standplaats Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid)
Periode: 1 jaar met zicht op vast dienstverband
Aantal uur: 32 (in overleg)
Salaris: in overleg

Man werkend op laptop aan bureau

Vanaf juni 2021 zoekt het programmateam van Netwerk Mediawijsheid een medior webredacteur die onze redactie komt versterken. Ben jij geïnteresseerd in de invloed van (online) media op uiteenlopende doelgroepen? En heb je enkele jaren ervaring als (web)redacteur? Dan maken we graag kennis met je.

Netwerk Mediawijsheid is gevestigd in het kleurrijke pand van Beeld en Geluid in Hilversum en maakt zich hard voor een Nederland waarin iedereen mediawijs is – of bezig is dat te worden. Onze online communicatie is hierbij essentieel: met drie websites en bijbehorende sociale mediakanalen activeren en inspireren we verschillende doelgroepen om met kritisch en bewust mediagebruik aan de slag te gaan.

Als webredacteur draai je mee in een enthousiast en klein redactieteam dat zich samen inzet voor het online informeren en activeren van onze doelgroepen. Deze lopen uiteen van jongeren en ouders/opvoeders tot aan ouderen en professionals. Het bereik van de websites samen komt neer op gemiddeld 52.000 bezoeken per maand.

Werkzaamheden

Als onderdeel van het redactieteam schrijf, update en plan je content voor de websites Mediawijsheid.nl (algemene wegwijzer voor volwassenen), Mediawijzer.net (voor professionals) en HoeZoMediawijs.nl (voor kinderen/jongeren) en bijbehorende sociale mediakanalen. Hierbij zoek je constant naar de meest relevante invalshoeken, op basis van actualiteit en de ontwikkelingen in het netwerk. Je weet hoe je verschillende doelgroepen aanspreekt door middel van inclusieve en aantrekkelijke taal- en beeldkeuzes.

De dagelijkse werkzaamheden bestaan o.a. uit:

 • Up-to-date houden van de websites, zoals het verrijken van dossiers op Mediawijsheid.nl, pagina’s maken en updaten op Mediawijzer.net, blogartikelen van bloggers redigeren en plaatsen, zelf artikelen schrijven, bijhouden van SEO/SEA.
 • Schrijven en plannen van sociale media posts en meedenken over strategie.
 • Samenstellen en redigeren van nieuwe content over innovatieve media en technologische ontwikkelingen.
 • Opstellen van nieuwsbrieven.
 • Het vergroten van de online zichtbaarheid van events, campagnes, producten, projecten, activiteiten in het netwerk.
 • Meedenken en adviseren over de inzet van online tools, SEO-technieken en CRM-applicatie ter verbetering van de online prestaties.
 • Meedenken over de koppeling tussen CRM/relatiemanagement en de online kanalen.

Ook werk je mee aan de communicatie rondom campagnes als de Week van de Mediawijsheid, denk je mee over nieuwe plannen ben je (mede) aanspreekpunt voor netwerkpartners.

Profiel

We zijn op zoek naar een online redactietalent dat gemakkelijk prikkelende en aansprekende teksten schrijft voor diverse doelgroepen. Je weet snel tot de kern te komen en stelt vragen die nodig zijn om goede content te maken. Als webredacteur heb je verstand van usability en webrichtlijnen en schrik je niet terug van de technische en analytische kanten van het werk. Je kunt goed plannen en organiseren en omgaan met werkdruk.

Dit vinden wij belangrijk:

 • Je hebt hbo werk- en denkniveau.
 • Je hebt enkele jaren werkervaring op het gebied van webredactie.
 • Je hebt affiniteit met het onderwerp mediawijsheid.
 • Je bent bekend met het schrijven van (online) content die past bij de huisstijl en tone of voice van de organisatie.
 • Je kunt je inleven in diverse doelgroepen en vindt daarbij de middelen om hen aan te spreken.
 • Je hebt een sterk taalgevoel en scherp oog voor spelling en grammatica.
 • Je bent nauwkeurig, hebt oog voor detail, kunt goed plannen en hebt gevoel voor de technische kanten van het werk.
 • Je hebt ervaring met WordPress (bonus: bekend met Cornerstone).
 • Je kunt zelfstandig werken, bent flexibel en neemt initiatief.
 • Je kunt goed schakelen tussen verschillende onderwerpen en projecten.
 • Je bent ongeveer 32 uur per week beschikbaar (exact aantal uren in overleg).

Solliciteren

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Dan maken we graag kennis met je. Reageer uiterlijk 26 mei 2021 door je motivatie en cv te richten aan Micky Devente, Manager online via info@mediawijzer.net. We vinden het leuk als je enkele voorbeelden meestuurt van jouw eerdere werk. Sollicitatiegesprekken worden in overleg gepland.

Een breed scala aan perspectieven en achtergronden is belangrijk voor het functioneren van onze netwerkorganisatie. We werken daarom aan diversiteit en een inclusieve werkcultuur binnen het programmateam. Voor deze functie zijn we daarom actief op zoek naar iemand die in dit opzicht een verrijking is voor ons team.

Meer over Netwerk Mediawijsheid

Netwerk Mediawijsheid maakt zich hard voor een Nederland waarin iedereen mediawijs is – of bezig is dat te worden. Want mensen die mediawijs zijn, kunnen zich gemakkelijker en zekerder bewegen in een samenleving waarin (online) media een steeds grotere rol spelen. Mediawijsheid wordt steeds belangrijker voor een welvarende samenleving en een goed werkende democratie. Mediawijsheid maakt dat Nederlanders actief kunnen deelnemen aan de samenleving. Zij weten de kansen van media te benutten én kunnen omgaan met de risico’s.

Netwerk Mediawijsheid bestaat uit meer dan duizend organisaties die zich inzetten op gebied van mediawijsheid. Met het netwerk als organisatievorm zijn belangrijke mediawijsheidthema’s makkelijker, sneller en creatiever aan te pakken. De kracht van het netwerk ligt in de kennisdeling en samenwerking. Meer weten over onze missie en hoe we die bereiken? Kijk op mediawijzer.net/over-netwerk-mediawijsheid.