Freelance projectleider Media Ukkie Dagen 2022

Man werkend op laptop aan bureau

Voor de publiekscampagne Media Ukkie Dagen 2022 is Netwerk Mediawijsheid op zoek naar een bevlogen freelance projectleider vanaf augustus 2021 t/m april 2022. 

Over het project

De Media Ukkie Dagen is een jaarlijks terugkerende publiekscampagne en een initiatief van Netwerk Mediawijsheid. De volgende editie vindt plaats van 25 maart t/m 1 april 2022. Tijdens de campagne wordt er aandacht gevraagd voor mediaopvoeding bij kinderen van 0 t/m 6 jaar. In samenwerking met verschillende netwerkpartners, waaronder bibliotheken, kinderopvang, scholen en CJG's krijgen ouders antwoord op vragen over mediaopvoeding en adviezen voor het mediagebruik in hun gezin.

De campagneweek is het jaarlijkse moment voor netwerkpartners om aandacht te besteden aan mediaopvoeding door het thema bij hun eigen doelgroep onder de aandacht te brengen en activiteiten te organiseren. Samen werken we aan een Nederland waar iedereen mediawijs is – of bezig is dat te worden.

Vanaf deze zomer zijn we op zoek naar een projectleider die de campagne gaat voorbereiden en vormgeven voor 2022, en vervolgens de campagne in goede banen leidt.

Taken

Als projectleider van de MUD ben je eindverantwoordelijk voor coördinatie en kwaliteitsbewaking van:

 • Budgetten
 • Planning
 • Onderzoekscoördinatie
 • PR- en communicatiestrategie ontwikkeling
 • Rolverdeling
 • Kwaliteitscontrole alle onderdelen van campagne (communicatiemiddelen, onderzoeken, persberichten, activiteiten)
 • Vernieuwende ideeën en samenwerkingen, inventarisatie nieuwe partnerships
 • Impactmeting en verantwoording
 • Evaluatie

Voorwaarden

 • Aantoonbare senior projectleiding ervaring
 • Affiniteit met mediawijsheid en specifiek thema’s rondom mediaopvoeding is een pré
 • Een netwerk van organisaties die zich bezighouden met (media)opvoeding en/of kennis van de doelgroep ouders met jonge kinderen is een pré
 • Aantoonbare ervaring op gebied van (maatschappelijke) publiekscampagnes en projectmanagement
 • Ervaring met PR rondom campagnes en een persoonlijk netwerk van journalisten en media-contacten is een pré

Tijdinvestering en vergoeding

In 2021 maximaal 50-60 uur verdeeld over de maanden juli tot en met december. In 2022 maximaal 150 uur verdeeld over de maanden januari tot en met april. Maximaal 75 euro per uur afhankelijk van ervaring.

Over Netwerk Mediawijsheid

Netwerk Mediawijsheid is gevestigd in het kleurrijke pand van Beeld en Geluid in Hilversum en maakt zich hard voor een toekomst waarin alle Nederlanders bewust, kritisch en actief kunnen omgaan met digitale media. Onze gezamenlijke missie is ‘Iedereen mediawijs’. Om die missie te bereiken ontplooien partners initiatieven voor volwassenen, senioren, jongeren (0-25 jaar), kwetsbaren en hun ondersteuners. Met meer dan duizend partnerorganisaties is Netwerk Mediawijsheid een bijzonder veelzijdig netwerk. De kracht van het netwerk ligt in de kennisdeling en samenwerking. Samen pakken we belangrijke mediawijsheidthema’s makkelijker, sneller en creatiever aan. En dat is nodig, want de roep om mediawijsheid wordt alleen maar groter.

Ben je enthousiast geworden?

Ben jij die bevlogen projectleider waar wij naar op zoek zijn? Laat het ons weten voor vrijdag 16 juli door een mailtje te sturen met je cv en een korte motivatie naar [email protected], ter attentie van Aniek Breevoort en onder vermelding van ‘Projectleider Media Ukkie Dagen’.

Deze vacature kan eventueel in combinatie worden vervuld met de vacature voor Projectleider van de Week van de Mediawijsheid. Laat in je motivatie weten of je op een of op beide opdrachten solliciteert.

Selectie

Een breed scala aan perspectieven en achtergronden is belangrijk voor het functioneren van onze netwerkorganisatie. We werken daarom aan diversiteit en een inclusieve werkcultuur binnen het programmateam van Netwerk Mediawijsheid. Dit nemen wij ook mee tijdens de selectieprocedure voor deze functie en tijdens de werkperiode zelf. Lees hierover in onze Verklaring diversiteit & inclusie.