×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
woensdag 15 februari 2012 | 13x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Ons Pekela

Ons Pekela is een cultureel mediawijsheidproject waarbij leerlingen uit het basisonderwijs hun culturele erfgoed vastleggen in een online erfgoedbank. Het project richt zich op de leerlingen uit groep 7 en 8 van het primair onderwijs.

Reis door de tijd
Het hing al een tijdje in de lucht, maar afgelopen maand is voor het eerst een tijdmachine gesignaleerd boven Pekela. Het project Ons Pekela laat kinderen op ontdekking gaan naar de geschiedenis van hun dorp. Ze ontmoeten tijdreizigers, gaan op zoek naar bijzondere plekken, en nemen een kijkje in het dagelijks leven van eeuwen geleden. Naar alle verwachting landt de tijdmachine in het voorjaar van 2012. De tijdreizigers in de machine komen met hun verhalen naar de 7 basisscholen. Welke verhalen zij meebrengen, is nu nog geheim…

Workshops Informatievaardigheden
De leerlingen leren gebruik maken van diverse bronnen (digitaal, boeken, experts et cetera). Aan de hand van alle gevonden informatie worden de onderwerpen van het cultureel erfgoed opnieuw geschreven. Zo zullen de leerlingen de inleiding van Arnaut gebruiken om te kijken naar het werk van een Kiepkerel en Pekela in die tijd. Hoe zag het dorp eruit? Hoe leefden de mensen?

Workshops Fotografie
Kijk en zie de rijkdom om je heen. Dit motto zal door de leerlingen letterlijk worden gehanteerd tijdens de workshops Fotografie. De leerlingen leren kijken naar objecten, leren de basisprincipes van fotografie (licht, compositie et cetera) en maken honderden bijzondere foto’s van Pekela.

Resultaten
De foto’s worden met de verhalen op internet geplaatst. Daarnaast zullen er in de scholen en op bijzondere plekken in het dorp (gemeentehuis, verzorgingshuizen en dergelijke)  fototentoonstellingen worden georganiseerd.

Contactpersoon
Wia Huisman
w.huisman@mijneigenbibliotheek.nl

Deelnemende organisaties

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.