×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
vrijdag 23 november 2012 | 28x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Online lesmethode Media Explorer gelanceerd

Tijdens Dé Onderwijsdagen 2012 is online lesmethode Media Explorer gelanceerd. Media Explorer stelt onderwijsinstellingen in staat goede lessen mediawijsheid uit te laten voeren door eigen medewerkers, leerkrachten, studenten en medewerkers van buitenschoolse opvangen.

Waarom Media Explorer?
Deelnemers kunnen met Media Explorer succeservaringen opdoen en instellingen kunnen medialessen zelf implementeren in hun eigen aanbod. De lessen zijn door organisatie MediaGenius op grote schaal uitgeprobeerd en bijgeschaafd. Door contacten met haar netwerkpartners kan MediaGenius het aanbod optimaliseren en actualiseren.

Media Explorer berust op 3 pijlers:

  1. Kinderen leren media ontdekken (Explorer) door goede lessen mediawijsheid.
  2. Lange ervaring op het gebied van het geven van medialessen in het basisonderwijs.
  3. Begeleiding en coaching.

Media Explorer werkt met een licentiemodel.

Hoe werkt Media Explorer?
Media Explorer werkt door middel van het downloaden van eigen beproefde lessen en workshops mediawijsheid. Er wordt gestart met een bijeenkomst voor alle deelnemers en halverwege het traject een coachingbijeenkomst. Tijdens de coaching bijeenkomst worden de deelnemers geënthousiasmeerd en worden bruikbare content en tools aangeboden. Ook wordt er aandacht besteed aan de didactiek van het geven van lessen en workshops aan kinderen in de basisschoolleeftijd.

Coaching gebeurt (na inlog) via ingebakken Skype en een eigen chatfunctie. Zo ontstaat de mogelijkheid om direct contact te hebben met medewerkers van MediaGenius en de andere deelnemers.

Door de Skype-functie kunnen de deelnemers problemen direct voorleggen aan MediaGenius en vragen stellen om zo de kwaliteit van de eigen workshops te waarborgen. Door middel van de chatfunctie, die beschikbaar is na inlog, is het mogelijk om ook onderling vragen te stellen en elkaar te ondersteunen.

MediaGenius heeft de mogelijkheid om te kijken wanneer de lessen voor het laatst door de deelnemers zijn gedownload. Tegelijkertijd kunnen de deelnemers zien of de lessen zijn aangevuld of veranderd. Dit zorgt voor een goed coachingproces.

Ga naar de website van Media Explorer

Video: Lancering Media Explorer

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.