×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
dinsdag 19 oktober 2010 | 33x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Nieuwe publicaties van Mijn Kind Online

De afgelopen weken zijn er diverse nieuwe publicaties van stichting Mijn Kind Online verschenen, allemaal gratis te downloaden van www.mijnkindonline.nl. Handboek Mediawijsheid

Stichting Mijn Kind Online heeft het Handboek Mediawijsheid op School gemaakt: een praktische gids en inspiratie voor het onderwijs. Bijzonder in het handboek is de Mediawijsheidcirkel. Aan de hand van dit model bepaal je zelf wat de ideale mediawijsheidsituatie is op school, en zie je ook in één oogopslag hoe die zich verhoudt tot de huidige situatie. De ervaring leert dat dat niet ontmoedigt, maar juist inspireert. Auteurs zijn Justine Pardoen en Freek Zwanenberg.
Download het Handboek Mediawijheid (pdf)

Einstein bestaat niet
Jongeren tussen 12 en 18 jaar zijn erg actief en sociaal op internet, maar zo handig als vaak gedacht wordt zijn ze niet, zo blijkt uit nieuw onderzoek dat MKO samen met MetrixLab uitvoerde voor Digivaardig & Digibewust. Ze maken veel fouten doordat ze ongeduldig zijn en slecht lezen. Hierdoor vinden zij vaak niet wat ze zoeken. In het rapport ‘Einstein bestaat niet’ staan 65 aanbevelingen om een site voor jongeren gebruiksvriendelijk te maken.
Download ‘Einstein bestaat niet’ (pdf)
Radio 1 over het rapport

Verliefd op Internet
Stichting Mijn Kind Online en de politie voeren campagne: internetopvoeding is ook seksuele opvoeding. Maak kinderen bewust van hun grenzen op internet en de grenzen van anderen. Centraal staat de brochure Verliefd op internet. De brochure staat boordevol wetenswaardigheden en adviezen voor ouders en scholen. Dankzij steun van het programma Digivaardig & Digibewust kan de brochure gratis worden opgehaald op politiebureaus in Nederland. Aanvragen kan ook, door een mail te sturen naar [email protected] (zolang de voorraad strekt).
Download de brochure Verliefd op Internet (pdf)
NOS Journaal over de campagne van Mijn Kind Online en politie

Internet in het Speciaal Onderwijs
Kinderen met een lichte verstandelijke handicap zijn min of meer een vergeten groep in de voorlichting over veilig internetten. Met hulp van mensen uit het veld heeft Stichting Mijn Kind Online daarom een boekje gemaakt met tips voor begeleiders en leerkrachten in het speciaal onderwijs. De brochure Speciaal onderwijs op internet (10+) is geschreven voor leraren en begeleiders die werken met licht verstandelijk beperkte kinderen en jongeren (vanaf 10 jaar, cluster 3 en 4 speciaal onderwijs).
Download de brochure Internet in het Speciaal Onderwijs (pdf)

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.