×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
vrijdag 17 augustus 2012 | 48x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Nieuwe opleiding Mediacoach voor Bibliotheekprofessionals

In het najaar van 2012 start het Sector Instituut Openbare Bibliotheken (SIOB) met een nieuwe opleiding tot Mediacoach. Deze opleiding is speciaal bedoeld voor bibliotheekprofessionals die mediawijsheiddiensten (gaan) leveren namens de bibliotheek. De opleiding start op maandag 22 oktober 2012.

Bijeenkomsten opleiding Mediacoach
De nieuwe opleiding Mediacoach van het SIOB bestaat uit 10 bijeenkomsten. Deze vinden plaats in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum, telkens op de maandagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur. De eerste bijeenkomst is op maandag 22 oktober. Richtprijs van de cursus ligt rond de € 1400,-.

Lees meer informatie over de opleiding op de website van het SIOB

Uitbreiding aantal opleidingen
Mediawijzer.net is een groot voorstander van professionele Mediacoaches. Zij leveren namelijk in de praktijk een belangrijke bijdrage aan het bevorderen van mediawijsheid op scholen, bibliotheken en andere instellingen. Tot nu toe was de Nationale Academie voor Media en Maatschappij de enige officiële opleiding tot Mediacoach. De Nationale Academie voor Media en Maatschappij heeft inmiddels vele succesvolle Mediacoaches opgeleverd. Met de komst van een tweede opleiding wordt de keuzevrijheid – in dit geval voor bibliotheekmedewerkers – verder vergroot. Daarnaast zal het aantal mediacoaches nog sterker kunnen groeien. En tot slot wordt een nieuwe impuls gegeven aan de gevarieerdheid en kwaliteit van het professionaliseringsaanbod.

Mediawijzer.net wenst de nieuwe opleiding veel succes!

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.