×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
dinsdag 27 oktober 2009 | 17x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Nieuw onderwijsplatform ED*IT

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid lanceerde op woensdagmiddag 14 oktober: ED*IT, het online onderwijsplatform dat is ontwikkeld in het kader van het project Beelden voor de Toekomst. Vier scholen demonstreerden tijdens een spannende spreekbeurtenmiddag bij Beeld en Geluid in Hilversum de eindeloze mogelijkheden die ED*IT het onderwijs biedt.In ED*IT ontsluiten vooraanstaande Nederlandse musea en archieven hun digitale collecties ten behoeve van het onderwijs. Honderdduizenden televisie-uitzendingen, films, foto’s en artikelen zijn samengebracht in een onderwijskundige context. ED*IT is voor leerlingen en docenten. Om bronnen te zoeken, te vinden, te bewerken en te verwerken tot presentaties, werkstukken of digitale lessen. ED*IT heeft twee varianten: ED*IT Basis voor het basisonderwijs en ED*IT Extra voor het voortgezet- en beroepsonderwijs.

De kracht van het online platform werd deze middag getoond door vier scholen die ieder een presentatie hielden, gebruik makend van de bronnen en mogelijkheden van ED*IT (6e Montessorischool Anne Frank en Basisschool De Zuiderzee uit Amsterdam, het Kandinsky College uit Nijmegen en het Nova College uit Beverwijk). De vier presentaties zijn binnenkort te bekijken op www.ed-it.nu.

ED*IT is een initiatief van Beeld en Geluid en komt voort uit het project Beelden voor de Toekomst. Dat project heeft tot doel het conserveren, digitaliseren en toegankelijk maken van onze audiovisuele geschiedenis. Een belangrijke doelgroep van het project is het onderwijs.

In ED*IT worden collecties van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Naturalis, Rijksmuseum van Oudheden, Rijksmuseum voor Volkenkunde, Nationaal Archief, Nationaal Centrum voor Wetenschap en Technologie, Filmmuseum en Anno samengebracht. Verder wordt in ED*IT samengewerkt met Kennisnet, Teleac en de VOB.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.