×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
woensdag 26 mei 2010 | 20x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Nieuw: Contact! Kinderen en nieuwe media

Het eerste exemplaar van het boek Contact! Kinderen en nieuwe media is vandaag aan Z.K.H. de Prins van Oranje overhandigd op het WCIT. Het boek werd overhandigd tijdens de track eInclusion op het World Congress on Information Technology 2010 (WCIT) in de RAI in Amsterdam. Kinderen die in het boek zijn geportretteerd, mochten het boek overhandigen.

Kinderen maken steeds jonger gebruik van nieuwe media: ze communiceren via sociale netwerksites en spelen online spelletjes. Ouders en leerkrachten worstelen met de voor- en nadelen van deze ontwikkeling. Journalisten, trendwatchers en columnisten hebben uiteenlopende meningen: van ‘kinderen zijn digitale alleskunners!’ tot ‘kinderen ontberen de vaardigheden en zien niet wat reclame is!’. Waar ligt de waarheid? Wat zijn kansen en risico’s?

Antwoorden uit de wetenschap
In het boek Contact! Kinderen en nieuwe media van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP), Stichting Mijn Kind Online en het programma Digivaardig & Digibewust, geven vooraanstaande wetenschappers antwoorden op deze vragen door bundeling van kennis en nieuw onderzoek. Het boek, uitgegeven door Bohn Stafleu van Loghum, vult daarmee een lacune: het gaat helemaal over het gebruik van nieuwe media door jonge kinderen, terwijl tot nu toe de aandacht vooral uitging naar het gebruik van nieuwe media door tieners.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.